Batátová polévka

Batátová polévka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 2]

Vytisknout recept
Batátová polévka
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Pokyny
  1. Do většího hrnce nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a orestujeme dozlatova. Poprášíme kari kořením a zamícháme. Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, batáty nakrájené na kostičky, podlijeme kuřecím vývarem, vhodíme "vajíčko" - do kterého se dá koření (nové koření, kuličky pepře, bobkové listy) a po 5 minutách dáme nakrájené jablko bez slupky. Vaříme do měkka. Vyndáme vajíčko s kořením a ponorným mixérem rozmixujeme. Polévku zjemníme smetanou. Ochutíme solí a medem.
  2. Na talíři polévku posypeme čtyř barevným pepřem a koriandrem.
  3. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Batátová polévka

Sdílet tento recept

Pečené hovězí na víně se zeleninou

Pečené hovězí na víně se zeleninou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.7]

Vytisknout recept
Pečené hovězí na víně se zeleninou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na pánvi, na oleji zprudka opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso přendáme do pekáče, do pánve dáme nasekanou cibuli a opečeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, nakrájený česnek a orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme.
  2. Směs z pánve nalijeme k masu, přidáme větvičky z rozmarýnu, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu pečeme 2 hodny.
  3. Poté maso vyndáme na talíř a přiklopíme.
  4. V pánvi nasucho opražíme lžíci hladké mouky, nalijeme výpek se zeleninou z pekáče, dle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru a za stálého míchání povaříme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Měla by vzniknout hustá omáčka.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené hovězí na víně se zeleninou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pomazánka z vařeného celeru

Video recept: výroba pomazánky

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 4.2]

Vytisknout recept
Pomazánka z vařeného celeru
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Celer očistíme, rozčtvrtíme, dáme do vroucí osolené vody, přidáme šťávu z půlky citronu a povaříme asi 10 minut. Vychlazený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, majonézu, osolíme, opepříme a vyšleháme. Přidáme nastrouhanou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a promícháme.
  3. Je lepší nechat pomazánku uležet. Namažeme na pečivo a ozdobíme petrželovou natí
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z vařeného celeru

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kuličky z mletého masa v rajské omáčce

Kuličky z mletého masa v rajské omáčce


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.5]

Vytisknout recept
Kuličky z mletého masa v rajské omáčce
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Masové kuličky:
Na omáčku:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Masové kuličky:
Na omáčku:
Pokyny
Masové kuličky:
  1. -vše smícháme a vytvoříme kuličky. Ve větším hrnci na sádle ze všech stran osmažíme masové kuličky, které pak vyjmeme do druhého hrnce.
Omáčka:
  1. Do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli, když začne malinko hnědnout, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přidáme pasírovaná rajčata, protlak, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nakrájenou mrkev, koření, sůl, dle chuti cukr a vaříme asi 15 minut. Pak omáčku trochu rozmixujeme a přes síto nalijeme na masové kuličky. Vše povaříme asi půl hodiny, aby maso bylo uvařené.
  2. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Poznámky k receptu

Sdílet tento recept