
Grilované plněné žampiony

Doba přípravy | 20 min |
Doba vaření | 10 min |
Porce |
osoby
|
Suroviny
- 8-10 ks Portobello žampionů
- hrst mozzarella malých kuliček rozkrojených na půl
- hrst cherry rajčátek rozkrojených na půl
Bylinkové máslo:
- 3 lžíce másla roztaveného
- 4 stroužky česneku prolisovaného
- 1/5 lžíce zelené petržele nasekané
Balzamikové glazé:
- 1/4 hrnku balzamikového octa
- 1 lžíce hnědého cukru
Na ozdobu:
- hrst lístky bazalky nasekané nahrubo
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
|
![]() |
Pokyny
Žampiony:
- Žampiony si očistíme, vydlabeme nožičky a potřeme bylinkovým máslem ze všech stran a položíme na plech anebo na zapékací pekáček.
Bylinkové máslo:
- Do misky si dáme máslo a v mikrovlnce roztavíme anebo na ohni v rendlíčku. Promícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou.
- Žampiony naplníme rajčátky a mozzarellou a dáme do trouby na teplotu- gril. Grilujeme mírně dozlatova cca 8 minut.
Balzamikove glazé:
- Mezitím si připravíme balzamikove glazé. Do rendlíčku nalijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr a pozvolna mícháme, až nám glazé zkaramelizuje.
- Na talíři žampiony pokapeme balzamikovým glazé a posypeme nasekanou bazalkou. Můžete mírně posolit.
Poznámky k receptu
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/stuffed-portobello-mushrooms/
Přeji dobrou chuť! ..Reny K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Grilované plněné žampiony
Sdílet tento recept