Napoleonská bábovka

Napoleonská bábovka


Vytisknout recept
Napoleonská bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
bábovka
Pokyny
  1. Nejdříve vyšleháme máslo. Do vyšlehaného másla zašleháme moučkový cukr. Poté postupně zašleháváme po jednom vejci (zhruba jednu minutu každé vejce). Přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec mleté oříšky s nastrouhanou čokoládou. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 180°C ve střední části trouby, cca 40 minut. Posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí krájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Napoleonská bábovka

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Banánová buchta

Banánová buchta


Vytisknout recept
Banánová buchta
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Pokyny
  1. Do mísy nasypeme cukru, přidáme zakysanou smetanu a vejce a ručním mixérem zamícháme.
  2. Přidáme rozmačkané banány, vanilkový extrakt a opět zamícháme.
  3. Nasypeme mouku, jedlou sodu a sůl naposledy mixérem zamícháme a nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a ručně promícháme.
  4. Těsto vlijeme na menší vymazány máslem a vysypaný moukou plech a pečeme při teplotě 190°C cca 25 minut.
  5. Po vychladnutí namažeme polevu.
Poleva:
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme, až se rozpustí na ohni. Na dně bude trošičku nahnědé.
  2. Necháme chvilku vychladnout a zamícháme do másla cukr a vanilkový extrakt.
  3. Natřeme na buchtu a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánová buchta

Sdílet tento recept

Poháry s kakaem

Poháry s kakaem


Vytisknout recept
Poháry s kakaem
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 1 hodina v lednici
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 1 hodina v lednici
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve uvaříme vanilkový pudink podle návodu. Necháme zchladnout, během chladnutí mícháme. Když pudink zchladne, přimícháme oba tvarohy a dosladíme moučkovým cukrem. Vyšleháme a nakonec přidáme kakao. Touto směsí plníme poháry a prokládáme piškoty a ovocem. Necháme v lednici ztuhnout.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Poháry s kakaem

Přeji krásné léto a dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Jahodovo-tvarohové nanuky

Jahodovo-tvarohové nanuky


Vytisknout recept
Jahodovo-tvarohové nanuky
z tohoto množství se připraví 16 nanuků
Doba přípravy 20 minut
Doba nečinnosti 10 hodin
Porce
osob
Suroviny
Jahodová část:
Doba přípravy 20 minut
Doba nečinnosti 10 hodin
Porce
osob
Suroviny
Jahodová část:
Pokyny
  1. Jahody zbavíme stopky a spolu s cukrem rozmixujeme.
  2. Ostatní suroviny vyšleháme a plníme na střídačku s jahodami do formiček na nanuky. Zapíchneme nanukové tyčky a dáme zmrazit.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jahodovo-tvarohové nanuky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Koláč s tvarohem a borůvkami

koláč s tvarohem a borůvkami


Vytisknout recept
Koláč s tvarohem a borůvkami
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Náplň
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Náplň
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme v pěnu vejce a cukr. Pak pomalu přidáváme ostatní suroviny. Dáme do dortové formy, vymazané a vysypané. Pečeme na 170°C. Během pečení párkrát propíchneme těsto, aby nám trochu spadlo. Na náplň: Vyšleháme tvaroh, jogurt a cukr. Pak přidáme borůvky a nakonec podle návodu přidáme želatinový ztužovač. Já dala jeden a klidně jsem mohla ještě přidat. Tuto směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. Dozdobíme borůvkami.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách: Koláč s tvarohem a borůvkami

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Skořicové spirály


Vytisknout recept
Skořicové spirály
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Pokyny
  1. Kvásek: do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vykynout
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Z každé půlky vyválíme obdélník, potřeme zchladlým rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí, nakrájíme na 12 proužků, stočíme do spirály a naskládáme do máslem vymazaných forem na muffiny. Necháme chvilku kynout a pečeme na 160°C asi 20 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme horkým rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Skořicové spirály

Andrea P.

Sdílet tento recept