Plněné ořechy

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Plněné ořechy
Porce
Porce
Pokyny
  1. Těsto necháme dvě hodiny odležet.
  2. Naplníme formičky a upečeme.
  3. Po vychladnutí plníme.
  4. Ořechy naplníme a slepíme k sobě.
  5. Rozpustíme: na 100 g čokolády 30 g ztuženého tuku
  6. Kulaté konce máčíme v čokoládě.
Poznámky k receptu

Diskuze pod receptem:
odkaz k příspěvku na FB

Sdílet tento recept

Miništoly

Miništoly
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Miništoly
Miništoly
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Miništoly
Pokyny
  1. Rozinky si namočíme den předem do rumu, necháme na sítku okapat, pokrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka, která přeložíme, ale ne úplně napůl, aby vznikl okraj – typický tvar štoly. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 170°C asi 15 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme teplým rozehřátým máslem a obalíme v moučkové cukru. Necháme vychladit. Skladujeme v uzavřené dóze. Jsou ihned k jídlu, ale vydrží i měsíc, tak můžeme upéct v předstihu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Miništoly

Andrea P.

Sdílet tento recept

Jablečný podzimní koláč

jablečný podzimníkoláč
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Jablečný podzimní koláč
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Odložíme si zhruba 1/3 těsta, kterou budeme potřebovat na zdobení. Zbylé dvě třetiny vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy. Připravíme si puding (úplně stejně jako z půl litru), vmícháme tvaroh a cukr a řádně vyšleháme. Nalijeme na těsto. Jablíčka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadřinců. Krájíme na tenké plátky. Nakrájená jablíčka vložíme na pět do teplé vody s citrónem. Poté vše přendáme do mikrovlnné trouby a necháme 4 minuty zahřívat. Teď jdeme připravit růžičky. Vyválíme si proužky o rozměrech cca 15 x 3 cm. Na vrchní půlku poklademe jablíčka (my daly pět plátků), těsto přes ně přeložíme a zarolujeme. Poté vyválíme mřížky a můžeme ještě dozdobit lístečky. Pečeme na 170 - 180 °C zhruba 40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Podzimní jablečný koláč

Přeji dobrou chuť a krásný podzim, Markéta

 

Sdílet tento recept

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.3]


Vytisknout recept


Košíčky Izidor

Pracnější recept, ale výsledek stojí za to 😉 …pečení a následné plnění lze rozdělit – každý den udělat jeden krok

Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut

Porce


Suroviny
Košíčky:

Ořechová náplň:

Čokoládový krém:

Čokoládová poleva:

Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut

Porce


Suroviny
Košíčky:

Ořechová náplň:

Čokoládový krém:

Čokoládová poleva:


Pokyny
  1. Košíčky: z přísad na zpravujeme těsto, které necháme hodinu v chladu uležet. Poté plníme do malých formiček tak, aby vzniklo místo na naplnění (jen tenkou vrstvu) Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.

  2. Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.
    Po vychlazení (klidně i za několik dní) dáme na dno trochu rybízové marmelády a
    ořechovou náplň: smícháme ořechy s cukry a přimícháme rum.

  3. Poté pomocí cukrářského sáčku s hubičkou nastříkáme
    Čokoládový krém: nad parou šleháme vejce s cukry do zhoustnutí. Za občasného prošlehání necháme vychladit. Poté postupně zašleháváme změklé máslo s kakaem. Naplněné košíčky necháme ztuhnout (klidně do druhého dne)

  4. a pak máčíme v čokoládové polevě: nad parou rozpustíme čokoládu s tukem


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Košíčky Izidor

Andrea P.


Sdílet tento recept

Koláčky plněné karamelovou hruškou

Koláčky plněné karamelovou hruškou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Koláčky plněné karamelovou hruškou
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Pokyny
  1. Začneme přípravou kvásku: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme vzejít.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Necháme ho na teplém místě vykynout.
  3. Mezitím si připravíme drobenku – vše smícháme a náplň: hrušky zbavíme slupky i jadřince, nakrájíme na malé kousky. Pánev necháme trochu nahřát, nasypeme cukr, který když se rozpustí a začne hnědnout, zasypeme hruškami, přidáme vanilkový cukr a za občasného míchání povaříme – necháme vyvařit šťávu. Trvá to asi 20 minut. Ke konci hlídáme a stále mícháme, aby se hrušky nepřipálily. Přendáme na talíř a necháme vychladit.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme napůl, vyválíme a nakrájíme na 16 čtverečků (celkem bude 32 koláčků). Dáme lžičku vychlazené náplně.
  5. Zabalíme, přendáme na plech s pečícím papírem, trochu rozplácneme, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C dorůžova.
  6. Ihned po vyndání z trouby pokapeme horkým máslem s rumem a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláčky plněné karamelovou hruškou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Citronovo-kokosové Crinkles

Citronovo-kokosové Crinkles


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Citronovo-kokosové Crinkles
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Porce
osob
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Všechny výše uvedené suroviny zamícháme, třeme vařečkou, až se spojí, trochu lepivé těsto.
  2. Poté dáme těsto na hodinu do ledničky, vyndáme a děláme menší kuličky,
  3. Kuličky vyválíme v krystalovém cukru a pak následně v moučkovém.
  4. Dáme na plech vyloženým pečícím papírem, dostatečně od sebe, protože těsto nabude a pečeme při teplotě 170°C cca 12 minut.
  5. Nečekejte, až bude povrch tvrdý, musí být spíš měkčí, až Crinkles vystydnou, uvnitř však zůstávají krásně měkké. (Přibližně 40 ks Crinkles).
  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Sdílet tento recept