Vánoční salám

Vánoční salám


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3]

Vytisknout recept
Vánoční salám
nepečené cukroví
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem. Přidáme rozdrcené piškoty a ořechy (dám piškoty a pak i ořechy do velkého mikrotenového sáčku a převálcuji válečkem 😉 ), kandované ovoce, mléko, rum a promícháme. Hmotu rozdělíme na půl, nandáme na potravinovou fólii a pomocí fólii utvoříme váleček a zabalíme. Necháme v chladu ztuhnout, pak rozbalíme, obalíme v kokosu, opět zabalíme a necháme alespoň jeden den uležet. Poté nakrájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vánoční salám

Andrea P.

Sdílet tento recept

Išlské dortíčky

Išlské dortíčky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]

Vytisknout recept
Išlské dortíčky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Pokyny
Těsto:
  1. Zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Vychlazené mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme mandlemi.
Krém:
  1. Vše vyšleháme v hladký krém
čokoládová poleva:
  1. Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Išlské dortíčky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Makové hvězdičky

Makové hvězdičky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.4]

Vytisknout recept
Makové hvězdičky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které dáme do lednice na jednu hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme na 160°C cca 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také  diskuzi na našich FB stránkách: Makové hvězdičky

Přeji krásný adventní čas

Markéta

Sdílet tento recept

Hrnečková ořechová bábovka

Hrnečková ořechová bábovka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3]

Vytisknout recept
Hrnečková ořechová bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hrnečková ořechová bábovka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Svatomartinské podkovy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 5]

Vytisknout recept
Svatomartinské podkovy
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Těsto: Do mouky nasypeme špetku soli, vanilkový i moučkový cukr a promícháme. Uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme pod utěrkou vykynout. Pak přidáme rozpuštěný, vychlazený tuk, žloutky a uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Mezitím si připravíme náplň: Do kastrůlku nalijeme mléko i smetanu, přidáme cukry, med a přivedeme k varu. Pak přidáme mleté ořechy, rum, promícháme a necháme vychladit.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Každé těsto vyválíme, nakrájíme přibližně na 24 obdélníčků, naneseme náplň, stočíme do válečku a zahneme do podkovy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme oříškem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C na 10-15 min.
Sdílet tento recept

Špaldové sušenky

Špaldové sušenky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Špaldové sušenky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vypracujeme těsto, které vyválíme, vykrájíme menší tvary, které pečeme na 170°C.
  2. Já jsem použila dřevěnou vyřezávanou formičku: do vyváleného těsta jsem vytlačila tvar kytičky a kulatou vykrajovačkou dokrojila.
  3. Poznámka: můžeme je i spojit pikantní marmeládou
Poznámky k receptu

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlé kávové řezy

Rychlé kávové řezy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]

Vytisknout recept
Rychlé kávové řezy
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, lžíci kakaa a kávy a vyšleháme. Na závěr pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 170°C 20 - 30 minut.
  3. Po vychlazení potřeme šlehačkovým krémem: nejprve vyšleháme smetanu se ztužovačem, přisypeme smíchané cappuccino s kávou a cukrem a vyšleháme do tužšího krému.
  4. Potřeme korpus, posypeme strouhanou čokoládou a necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kávové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept
 

Oreo dort

Oreo dort


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.3]

Vytisknout recept
Oreo dort
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Pokyny
  1. Příprava korpusu: Nejprve si rozehřejeme máslo a ve vodní lázni čokoládu a obojí necháme vychladit. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (asi 5 minut). Přimícháme čokoládu, máslo a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, likér a vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24cm, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Necháme řádně vychladit – klidně do druhého dne.
  2. Příprava náplně: Želatinu dáme do vlažné vody nabobtnat. Z 200 ml smetany odebereme 3 lžíce do kastrůlku, přidáme okapanou želatinu, zahříváme do rozpuštění (želatina nesmí projít varem!) a necháme vychladit. Tvaroh, jogurt, zbytek smetany, cukry a rozpuštěnou želatinu vyšleháme. Vychlazený korpus prořízneme, natřeme 1/3 krému, naskládáme oreo sušenky, opět potřeme třetinou krému a přiklopíme těstem. Potřeme zbytkem krému a ozdobíme sušenkami. Poznámka: dort natřeme tekutějším krémem, ale před zdobením je lepší nechat krém trochu ztuhnout v lednici.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Oreo dort

Andrea P.

Sdílet tento recept