Čokoládový dort

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Čokoládový dort
Doba přípravy 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
Doba přípravy 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
Pokyny
  1. Nejdříve si smícháme všechny sypké ingredience, poté tekuté. Nakonec vše spojíme ve vláčné těsto. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 175 °C cca 30 - 40 minut. Záleží, jak máme velkou formu. Vyzkoušíme špejlí. 🙂 Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Vychladlý korpus prokrojíme, pomažeme krémem, opět spojíme a zbylým krémem pomažeme celý dort. Zdobíme podle své fantazie. Tento dort vyráběla má dcera pro svého přítele, který má rád všechny "Kinder" věci. Zde ozdobeno ještě belgickými pralinkami.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Čokoládový dort

Sdílet tento recept

Maková bábovka se švestkami

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]


Vytisknout recept


Maková bábovka se švestkami

Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct

Porce
lidí


Suroviny

Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct

Porce
lidí


Suroviny


Pokyny
  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Smícháme mletý mák s moučkovým cukrem. Všechny suroviny smícháme. Vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Nakonec přidáme švestky.
    Pečeme cca 45 minut při 170 - 180 °C. Vyzkoušíme špejlí.
    Po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Maková bábovka se švestkami

Přeji vám dobrou chuť, Markéta


Sdílet tento recept

Pudinkové cukroví

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Pudinkové cukroví
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min péct
Porce
Suroviny
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min péct
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odpočinout. Původně je strojkové, ale já ho vykrajuji. Vyválíme, vykrajujeme a dáme péct na 150 °C cca 15 minut. Slepujeme nejlépe rybízovou marmeládou a poté do poloviny namáčíme v čokoládě. Přeji všem krásné Vánoce, Markéta
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádrřit také v diskuzi na FB: Pudinkové cukroví

Sdílet tento recept

Plněné ořechy

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Plněné ořechy
Porce
Porce
Pokyny
  1. Těsto necháme dvě hodiny odležet.
  2. Naplníme formičky a upečeme.
  3. Po vychladnutí plníme.
  4. Ořechy naplníme a slepíme k sobě.
  5. Rozpustíme: na 100 g čokolády 30 g ztuženého tuku
  6. Kulaté konce máčíme v čokoládě.
Poznámky k receptu

Diskuze pod receptem:
odkaz k příspěvku na FB

Sdílet tento recept

Miništoly

Miništoly
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Miništoly
Miništoly
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Miništoly
Pokyny
  1. Rozinky si namočíme den předem do rumu, necháme na sítku okapat, pokrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka, která přeložíme, ale ne úplně napůl, aby vznikl okraj – typický tvar štoly. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 170°C asi 15 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme teplým rozehřátým máslem a obalíme v moučkové cukru. Necháme vychladit. Skladujeme v uzavřené dóze. Jsou ihned k jídlu, ale vydrží i měsíc, tak můžeme upéct v předstihu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Miništoly

Andrea P.

Sdílet tento recept

Jablečný podzimní koláč

jablečný podzimníkoláč
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Jablečný podzimní koláč
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Odložíme si zhruba 1/3 těsta, kterou budeme potřebovat na zdobení. Zbylé dvě třetiny vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy. Připravíme si puding (úplně stejně jako z půl litru), vmícháme tvaroh a cukr a řádně vyšleháme. Nalijeme na těsto. Jablíčka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadřinců. Krájíme na tenké plátky. Nakrájená jablíčka vložíme na pět do teplé vody s citrónem. Poté vše přendáme do mikrovlnné trouby a necháme 4 minuty zahřívat. Teď jdeme připravit růžičky. Vyválíme si proužky o rozměrech cca 15 x 3 cm. Na vrchní půlku poklademe jablíčka (my daly pět plátků), těsto přes ně přeložíme a zarolujeme. Poté vyválíme mřížky a můžeme ještě dozdobit lístečky. Pečeme na 170 - 180 °C zhruba 40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Podzimní jablečný koláč

Přeji dobrou chuť a krásný podzim, Markéta

 

Sdílet tento recept