Koláčky plněné karamelovou hruškou

Koláčky plněné karamelovou hruškou


Vytisknout recept
Koláčky plněné karamelovou hruškou
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Pokyny
  1. Začneme přípravou kvásku: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme vzejít.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Necháme ho na teplém místě vykynout.
  3. Mezitím si připravíme drobenku – vše smícháme a náplň: hrušky zbavíme slupky i jadřince, nakrájíme na malé kousky. Pánev necháme trochu nahřát, nasypeme cukr, který když se rozpustí a začne hnědnout, zasypeme hruškami, přidáme vanilkový cukr a za občasného míchání povaříme – necháme vyvařit šťávu. Trvá to asi 20 minut. Ke konci hlídáme a stále mícháme, aby se hrušky nepřipálily. Přendáme na talíř a necháme vychladit.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme napůl, vyválíme a nakrájíme na 16 čtverečků (celkem bude 32 koláčků). Dáme lžičku vychlazené náplně.
  5. Zabalíme, přendáme na plech s pečícím papírem, trochu rozplácneme, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C dorůžova.
  6. Ihned po vyndání z trouby pokapeme horkým máslem s rumem a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláčky plněné karamelovou hruškou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Išlské dortíčky

Išlské dortíčky


Vytisknout recept
Išlské dortíčky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Pokyny
Těsto:
  1. Zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Vychlazené mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme mandlemi.
Krém:
  1. Vše vyšleháme v hladký krém
čokoládová poleva:
  1. Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Išlské dortíčky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Hrnečková ořechová bábovka

Hrnečková ořechová bábovka


Vytisknout recept
Hrnečková ořechová bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem do pěny. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme. Na závěr opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 50 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hrnečková ořechová bábovka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Čokoládový koláč


Vytisknout recept
Čokoládový koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve necháme rozpustit máslo s čokoládou. Pak se všechny ingredience smíchají v hustší těsto, je to typ brownies, je hustší a nevyběhne, jako klasické koláče. těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C 20-30 minut. Dozdobíme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Čokoládový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Ořechovo-meruňkový koláč

Ořechovo-meruňkový koláč

Navštivte také stránku s recepty s ořechy a recepty s meruňkami.

Vytisknout recept
Ořechovo-meruňkový koláč
Rychlý, jednoduchý a vláčný koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme, vyšleháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 180°C 30 minut. Upečený koláč ihned po vyndání z trouby potřeme marmeládou a posypeme ořechy. Po vychlazení nakrájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Ořechovo-meruňkový koláč

Andrea P.

Sdílet tento recept