
Napoleonská bábovka

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 40 minut péct |
Porce |
bábovka
|
Suroviny
- 300 gramů změklého másla
- 125 gramů moučkového cukru
- 7 vajec
- 150 gramů hladké mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 150 gramů mletých oříšků
- 150 gramů nastrouhané hořké čokolády
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Nejdříve vyšleháme máslo. Do vyšlehaného másla zašleháme moučkový cukr. Poté postupně zašleháváme po jednom vejci (zhruba jednu minutu každé vejce). Přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec mleté oříšky s nastrouhanou čokoládou. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 180°C ve střední části trouby, cca 40 minut. Posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí krájíme a podáváme.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Napoleonská bábovka
Přeji dobrou chuť, Markéta
Sdílet tento recept