Špaldový koláč s tvarohem a hruškami

Vytisknout recept
Špaldový koláč s tvarohem a hruškami
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
Pokyny
  1. Vyhněteme všechny ingredience na těsto a hotové těsto upěchujeme do koláčové formy. Nezapomeňte zvednout okraje. Ingredience na náplň všechny společně vyšleháme a nalijeme na těsto. Mezitím si připravíme hrušky. Rozpůlíme je podélně, zbavíme jadřinců a nařizneme na hřbetu. Dáme povařit se všemi uvedenými surovinami, zhruba 3 minuty a poklademe na tvarohovou náplň. Pečeme zhruba 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

 

Přeji vám krásné podzimní dny, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Špaldový koláč s tvarohem a hruškami

 

Sdílet tento recept

Nepečený čokoládový zákusek

nepečený zákusek
Vytisknout recept
Nepečený čokoládový zákusek
nepečený zákusek
Doba přípravy 15 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny v lednici
Porce
kousků
Suroviny
Náplň
Na ozdobení
Doba přípravy 15 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny v lednici
Porce
kousků
Suroviny
Náplň
Na ozdobení
nepečený zákusek
Pokyny
  1. Do hrnce nalijeme kokosové mléko a na mírném ohni prohřejeme, vypneme oheň, rozlámeme na větší části čokoládu a vsypeme do kokosového mléka a pořádně promícháme v hladký krém .
  2. Všechny ingredience na korpus dáme do mísy a ručně vypracujeme. Přeneseme na podélný pekáček, anebo kulatý, (který má oddělovací dno), pěkně vypracujeme lžičkou základ zákusku.
  3. Nalijeme na korpus čokoládovou polevu, posypeme hrubou mořskou solí a můžeme ozdobit ovocem, které máte nejraději.
  4. Uložíme minimálně na 2 hodiny do chladničky, nejlépe přes noc.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na FB: Nepečený čokoládový zákusek

Sdílet tento recept

Miništoly

Miništoly
Vytisknout recept
Miništoly
Miništoly
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Miništoly
Pokyny
  1. Rozinky si namočíme den předem do rumu, necháme na sítku okapat, pokrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka, která přeložíme, ale ne úplně napůl, aby vznikl okraj – typický tvar štoly. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 170°C asi 15 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme teplým rozehřátým máslem a obalíme v moučkové cukru. Necháme vychladit. Skladujeme v uzavřené dóze. Jsou ihned k jídlu, ale vydrží i měsíc, tak můžeme upéct v předstihu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Miništoly

Andrea P.

Sdílet tento recept