Maková bábovka se švestkami

Vytisknout recept
Maková bábovka se švestkami
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 45 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Smícháme mletý mák s moučkovým cukrem. Všechny suroviny smícháme. Vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Nakonec přidáme švestky. Pečeme cca 45 minut při 170 - 180 °C. Vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Maková bábovka se švestkami

Přeji vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Kynutý koláč se švestkami a mákem

Kynutý koláč se švestkami a mákem


Vytisknout recept
Kynutý koláč se švestkami a mákem
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 30 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Maková náplň:
Dále:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 30 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Maková náplň:
Dále:
Pokyny
  1. Ze surovin na těsto zpracujeme hladké těsto, které se nelepí a necháme 2 hodiny vykynout.
  2. Příprava náplně: mléko přivedeme k varu, přisypeme ostatní suroviny, 1 minutu povaříme, odstavíme a necháme vychladit
  3. Vykynuté těsto vyválíme na plech, potřeme náplní
  4. naskládáme nakrájené švestky, můžeme posypat drobenkou a necháme 15 minut odpočívat.
  5. Mezi tím si nahřejeme troubu na 160° C. Pečeme asi 30 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý koláč se švestkami a mákem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept

Makové hvězdičky

Makové hvězdičky


Vytisknout recept
Makové hvězdičky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které dáme do lednice na jednu hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme na 160°C cca 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také  diskuzi na našich FB stránkách: Makové hvězdičky

Přeji krásný adventní čas

Markéta

Sdílet tento recept