Čajové muffiny s mandlemi

Čajové muffiny s mandlemi


Vytisknout recept
Čajové muffiny s mandlemi
nechala jsem se inspirovat anglickým televizním receptem
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. V kastrůlku zahřejeme mléko, přidáme vysypaný čaj ze sáčků a skořici. Zahříváme (nevaříme) asi 5 minut a necháme vychladit.
  2. V míse smícháme mouky, prášek do pečiva, 2/3 mandlí a cukr. Do vychlazené mléčné směsi přidáme olej, vejce a rozmícháme. Pak nalijeme k moučné směsi a vyšleháme.
  3. Těsto nalijeme do formiček na muffiny, které předem vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo požijeme papírové košíčky. Plníme pouze do 2/3 a posypeme zbytkem nasekaných mandlí. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Čajové muffiny s mandlemi

Andrea P.

Sdílet tento recept

Skořicové spirály


Vytisknout recept
Skořicové spirály
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Pokyny
  1. Kvásek: do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vykynout
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Z každé půlky vyválíme obdélník, potřeme zchladlým rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí, nakrájíme na 12 proužků, stočíme do spirály a naskládáme do máslem vymazaných forem na muffiny. Necháme chvilku kynout a pečeme na 160°C asi 20 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme horkým rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Skořicové spirály

Andrea P.

Sdílet tento recept

Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept

Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky

Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky


Vytisknout recept
Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Drobenka:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Drobenka:
Pokyny
  1. Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo, vejce a zpracujeme na drobenku. Vyšší plech vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně posypeme drobenkovým těstem.
  2. Z ingrediencí na náplň vyšleháme polotekutou hmotu a nalijeme těsto (mléko přidáváme podle potřeby – pokud použijeme tvaroh z vaničky, mléka stačí méně).
  3. Posypeme jablky, skořicovou drobenkou a pečeme na 180°C. Upečené necháme vychladit.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Makové hvězdičky

Makové hvězdičky


Vytisknout recept
Makové hvězdičky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které dáme do lednice na jednu hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme na 160°C cca 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také  diskuzi na našich FB stránkách: Makové hvězdičky

Přeji krásný adventní čas

Markéta

Sdílet tento recept

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem


Vytisknout recept
Cuketová buchta s kokosem a jogurtem
…rychlá, nadýchaná a vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, cukry, kokos a skořici. Pak přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme na vyšší plech s pečícím papírem (nebo plech vymazat tukem a vysypat moukou) a pečeme na 170°C asi 45 minut.
  3. Vychlazenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Andrea P.

Cuketové recepty

Sdílet tento recept

Kuličky z mletého masa v rajské omáčce

Kuličky z mletého masa v rajské omáčce


Vytisknout recept
Kuličky z mletého masa v rajské omáčce
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Masové kuličky:
Na omáčku:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Masové kuličky:
Na omáčku:
Pokyny
Masové kuličky:
  1. -vše smícháme a vytvoříme kuličky. Ve větším hrnci na sádle ze všech stran osmažíme masové kuličky, které pak vyjmeme do druhého hrnce.
Omáčka:
  1. Do výpeku dáme najemno nakrájenou cibuli, když začne malinko hnědnout, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Přidáme pasírovaná rajčata, protlak, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme nakrájenou mrkev, koření, sůl, dle chuti cukr a vaříme asi 15 minut. Pak omáčku trochu rozmixujeme a přes síto nalijeme na masové kuličky. Vše povaříme asi půl hodiny, aby maso bylo uvařené.
  2. Podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
Poznámky k receptu

Sdílet tento recept

Rebarborový koláč

Vytisknout recept
Rebarborový koláč
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut pečení
Porce
kousků
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut pečení
Porce
kousků
Suroviny
Pokyny
  1. Máslo vyšleháme do světlé pěny. Postupně přimícháme cukr a po jednom zašleháme vejce. Přidáme vanilkovou esenci a jogurty. Vyšleháme a postupně zamícháváme mouku s práškem do pečiva, skořici a sůl. Připravíme si koláčovou formu, do které vložíme pečící papír. První půlku těsta naneseme na pečící papír a posypeme pokrájenou syrovou oloupanou rebarborou (můžeme lehce poprášit cukrem). Naneseme druhou půlku a rebarborou dozdobíme vrch koláče. Pečeme na 180 °C ve střední poloze. Po vychlazení posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich FB stránkách: Rebarborový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept