Hovězí hrudí na paprice

Hovězí hrudí na paprice


Vytisknout recept
Hovězí hrudí na paprice
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, přidáme nakrájené maso a opět orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
  2. Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kuřecí maso se zeleninou

Kuřecí maso se zeleninou


Vytisknout recept
Kuřecí maso se zeleninou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na kostky a na hlubší pánvi na oleji zprudka orestujeme. Přidáme mletou papriku, nakrájenou zeleninu, kukuřici, sůl, pepř, sójovou omáčku, podlijeme trochou vody, promícháme a chvilku podusíme. Na závěr můžeme zahustit škrobem rozmíchaným v trošce vody. Podáváme s rýži nebo pečivem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kuřecí maso se zeleninou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Hovězí pečeně na zelenině s rýží


Vytisknout recept
Hovězí pečeně na zelenině s rýží
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Maso polovinou špeku prošpikujeme, osolíme, opeříme, v pánvi na sádle ze všech stran opečeme a přendáme do pekáče. Do pánve přidáme zbytek nakrájeného špeku a spolu s cibulí opečeme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, mletou červenou papriku, protlak, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a povaříme. Nalijeme do pekáče k masu, přiklopíme a pečme na 220°C asi hodinu až dvě podle velikosti masa.
  2. Poté maso vyjmeme, omáčku dáme do hrnce, můžeme dle potřeby zahustit moukou, povaříme, rozmixujeme nebo propasírujeme (ale nemusíme).
  3. Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Andrea P.

Sdílet tento recept