Tvarohovo-pistáciová bábovka

Tvarohovo-pistáciová bábovka


Vytisknout recept
Tvarohovo-pistáciová bábovka
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
dílků
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
dílků
Suroviny
Pokyny
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny. Mléko, tvaroh a pudink smícháme a přidáme k vyšlehanému máslu. Pomalu přidáme žloutky, poté mouku s práškem do pečiva. Mícháme dohladka. Nakonec jemně přimícháme ušlehaný sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 40 minut na 170°C. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Tvarohovo-pistáciová bábovka

Dobrou chuť, Markéta

Jiné bábovkové recepty

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Svatomartinské podkovy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Svatomartinské podkovy
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Těsto: Do mouky nasypeme špetku soli, vanilkový i moučkový cukr a promícháme. Uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme pod utěrkou vykynout. Pak přidáme rozpuštěný, vychlazený tuk, žloutky a uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Mezitím si připravíme náplň: Do kastrůlku nalijeme mléko i smetanu, přidáme cukry, med a přivedeme k varu. Pak přidáme mleté ořechy, rum, promícháme a necháme vychladit.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Každé těsto vyválíme, nakrájíme přibližně na 24 obdélníčků, naneseme náplň, stočíme do válečku a zahneme do podkovy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme oříškem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C na 10-15 min.
Sdílet tento recept

Jablečný zákusek

Jablečný zákusek


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Jablečný zákusek
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady, nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
  2. Než se korpus upeče, připravíme si náplň:
  3. jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka dáme do hrnce a ihned promícháme s citronovou šťávou, aby nezhnědly. Podlijeme polovinou džusu (300 ml), přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, skořici a chvilku podusíme – asi jen 3 - 5 minut, aby se jablka nerozvařila. Ve zbytku džusu rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme na jablka a minutu povaříme. Necháme chvilku vychladit a rozetřeme na vychlazený korpus.
  4. Po úplné zchladnutí jablečné náplně rozetřeme ušlehanou šlehačku se ztužovačem, posypeme kakaem a necháme v chladu pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jablečný zákusek

Andrea P.

Sdílet tento recept

Babiččina dobrá buchta


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Babiččina dobrá buchta
Doba vaření 45 minut
Porce
dílů
Suroviny
Doba vaření 45 minut
Porce
dílů
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny ingredience se zamíchají a ve vymazaném pekáčku se peče při 170C asi 35- 40 minut. Pečená buchta se může potřít čokoládovou polevou.
Sdílet tento recept

Špaldové sušenky

Špaldové sušenky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Špaldové sušenky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vypracujeme těsto, které vyválíme, vykrájíme menší tvary, které pečeme na 170°C.
  2. Já jsem použila dřevěnou vyřezávanou formičku: do vyváleného těsta jsem vytlačila tvar kytičky a kulatou vykrajovačkou dokrojila.
  3. Poznámka: můžeme je i spojit pikantní marmeládou
Poznámky k receptu

Andrea P.

Sdílet tento recept

Celerový koláč se sýrem

Celerový koláč se sýrem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3]
Vytisknout recept
Celerový koláč se sýrem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Očištěný syrový celer i sýr nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Navrstvíme na plech, který předem potřeme tukem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut. Můžeme ihned podávat, ale je dobrý i studený.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Celerový koláč se sýrem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bramborák s houbovou směsí


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Bramborák s houbovou směsí
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a ze všech ingrediencí vymícháme těsto. Bude-li se nám zdát husté, poředíme mlékem, opačně můžeme přidat mouku na zahuštění. Smažíme na oleji u obou stran. Na houbovou směs: Očištěné, pokrájené houby dáme na pánev na zpěněnou cibulku a chvilku podusíme. Podáváme jako přílohu k bramborákům.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bramboráky s houbovou směsí

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Rychlé kávové řezy

Rychlé kávové řezy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Rychlé kávové řezy
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, lžíci kakaa a kávy a vyšleháme. Na závěr pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 170°C 20 - 30 minut.
  3. Po vychlazení potřeme šlehačkovým krémem: nejprve vyšleháme smetanu se ztužovačem, přisypeme smíchané cappuccino s kávou a cukrem a vyšleháme do tužšího krému.
  4. Potřeme korpus, posypeme strouhanou čokoládou a necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kávové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept