Palačinkový dort s ovocem a čokoládou

Palačinkový dort s ovocem a čokoládou


Vytisknout recept
Palačinkový dort s ovocem a čokoládou
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut smažení
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut smažení
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme a metlou vyšleháme v hladké těsto. Lehce potřeme pánvičku olejem a smažíme z obou stran. Smetanu zahřeji a až se začnou tvořit bublinky, přidáme nalámanou čokoládu a cukr. Vymícháme a necháváme už jen zahřívat. Usmažíme palačinku, potřeme čokoládovou polevou, poklademe ovocem a mandlemi. Celý postup opakujeme, až vytvoříme celý dort. Dozdobíme čokoládou, ovocem a mandlemi.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Palačinkový dort s ovocem a čokoládou

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Bábovka s čokoládou a oříšky

bábovka s čokoládou a oříšky


Vytisknout recept
Bábovka s čokoládou a oříšky
Porce
6
Suroviny
Porce
6
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem. Postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a mléko. Nakonec vmícháme oříšky a čokoládu. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C cca 60 minut, ve střední poloze.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bábovka s čokoládou a oříšky

Dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Podzimní perník s dýní a ořechy

Podzimní perník s dýní a ořechy


Vytisknout recept
Podzimní perník s dýní a ořechy
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme mouky, prášek do pečiva, sodu, koření a cukry. Přidáme ostatní suroviny kromě dýně a ořechů a vyšleháme. Na závěr vmícháme dýni a ořechy. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 35-40 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní perník s dýní a ořechy

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kynutý koláč se švestkami a mákem

Kynutý koláč se švestkami a mákem


Vytisknout recept
Kynutý koláč se švestkami a mákem
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 30 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Maková náplň:
Dále:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 30 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Maková náplň:
Dále:
Pokyny
  1. Ze surovin na těsto zpracujeme hladké těsto, které se nelepí a necháme 2 hodiny vykynout.
  2. Příprava náplně: mléko přivedeme k varu, přisypeme ostatní suroviny, 1 minutu povaříme, odstavíme a necháme vychladit
  3. Vykynuté těsto vyválíme na plech, potřeme náplní
  4. naskládáme nakrájené švestky, můžeme posypat drobenkou a necháme 15 minut odpočívat.
  5. Mezi tím si nahřejeme troubu na 160° C. Pečeme asi 30 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý koláč se švestkami a mákem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem

Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem


Vytisknout recept
Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady a vylejeme do vyššího plechu, který předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Vypeckované a na menší kousky nakrájené ovoce obalíme ve skořicovém cukru a naskládáme na těsto.
  3. Pečeme na 170°C 40-45 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Mini tvarohové koblížky

Mini tvarohové koblížky


Vytisknout recept
Mini tvarohové koblížky
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 10 min
Porce
Suroviny
Do velké mísy:
Na smažení:
Na obalování koblížků:
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 10 min
Porce
Suroviny
Do velké mísy:
Na smažení:
Na obalování koblížků:
Pokyny
  1. Ve velké míse umícháme těsto.
  2. Malou lžičkou nabíráme těsto a koblížky házíme do vařícího oleje a osmažíme dozlatova z obou stran.
  3. Koblížky ještě teplé obalíme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Banánová buchta

Banánová buchta


Vytisknout recept
Banánová buchta
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Pokyny
  1. Do mísy nasypeme cukru, přidáme zakysanou smetanu a vejce a ručním mixérem zamícháme.
  2. Přidáme rozmačkané banány, vanilkový extrakt a opět zamícháme.
  3. Nasypeme mouku, jedlou sodu a sůl naposledy mixérem zamícháme a nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a ručně promícháme.
  4. Těsto vlijeme na menší vymazány máslem a vysypaný moukou plech a pečeme při teplotě 190°C cca 25 minut.
  5. Po vychladnutí namažeme polevu.
Poleva:
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme, až se rozpustí na ohni. Na dně bude trošičku nahnědé.
  2. Necháme chvilku vychladnout a zamícháme do másla cukr a vanilkový extrakt.
  3. Natřeme na buchtu a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Poháry s kakaem

Poháry s kakaem


Vytisknout recept
Poháry s kakaem
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 1 hodina v lednici
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 1 hodina v lednici
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve uvaříme vanilkový pudink podle návodu. Necháme zchladnout, během chladnutí mícháme. Když pudink zchladne, přimícháme oba tvarohy a dosladíme moučkovým cukrem. Vyšleháme a nakonec přidáme kakao. Touto směsí plníme poháry a prokládáme piškoty a ovocem. Necháme v lednici ztuhnout.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Poháry s kakaem

Přeji krásné léto a dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept