
Podzimní perník s dýní a ořechy

Doba přípravy | 30 minut |
Doba vaření | 40 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 300 g celozrnné špaldové mouky (možno nahradit a použít jen polohrubou)
- 300 g krupicového cukru
- 300 g dýně hokaido najemno nastrouhané
- špetku soli
- 1 ks kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 lžičku jedlé sody
- 1 lžičku mleté skořice
- 2 lžičky perníkového koření
- 200 ml oleje
- 400 ml mléka
- 3 ks vejce
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 1 lžíci rumu
- 150 g vlašských ořechů nasekaných
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Nejprve smícháme mouky, prášek do pečiva, sodu, koření a cukry. Přidáme ostatní suroviny kromě dýně a ořechů a vyšleháme. Na závěr vmícháme dýni a ořechy. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 35-40 minut
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní perník s dýní a ořechy
Andrea P.
Sdílet tento recept