Tvarohové řezy

Tvarohové řezy


Vytisknout recept
Tvarohové řezy
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Pokyny
Těsto:
  1. Vše vyšleháme dohromady. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo použijeme pečící papír, nalijeme polovinu těsta, do druhé půlky vmícháme kakao + 3 lžíce mléka a nalijeme cik cak na světlé těsto a upečeme - při 170°C asi 30 – 40 minut a necháme vychladit.
Krém:
  1. Z mléka, pudinků a cukru vaříme pudink, odstavíme z plotny a hned do horkého zašleháme máslo, měkký tvaroh a rum. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a polijeme polevou
Čokoládová poleva:
  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vmícháme smetanu
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka


Vytisknout recept
Šunková pomazánka
Doba přípravy 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny suroviny (kromě pažitky) rozmixujeme a pak můžeme přimíchat najemno nasekanou pažitku nebo si ni necháme na posypání.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Šunková pomazánka

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlý dezert ala tiramisu

Rychlý dezert ala tiramisu


Vytisknout recept
Rychlý dezert ala tiramisu
Doba přípravy 10 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Vyšleháme mascarpone, měkký tvaroh, jogurt a cukr dle chuti. Do ledové kávy přidáme amareto. Do misek dáváme střídavě krém a namočené piškoty. Posypeme kakaem a necháme v chladu uležet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlý dezert ala tiramisu

Andrea P.

Sdílet tento recept

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek


Vytisknout recept
Tvarohový beránek
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Pokyny
  1. Máslo s cukrem vyšleháme do světlého krému, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Promícháme. Oddělíme bílky a žloutky, žloutky zašleháme do těsta. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem a šleháme, dokud nezískáme hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C cca 50 - 60 minut. Polila jsem ještě čokoládou a beránka posypala mandlemi a kokosem. Tato dávka je na formu o objemu 2 litry.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohový beránek

 

Přeji dobrou chuť a krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Mrkvánky s ovocnou náplní


Vytisknout recept
Mrkvánky s ovocnou náplní
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Na posypání:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Na posypání:
Pokyny
  1. Mouku, sůl a prášek do pečiva smícháme. Přidáme mrkev nastrouhanou najemno, změklé máslo, tvaroh a spojíme v těsto, které vyválíme a vykrájíme malá kolečka
  2. Na každé kolečko dáme marmeládu nebo povidla. Kolečka přehněte a pečeme na 180 °C 10-15 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Mrkvánky s ovocnou náplní

Andrea P.

Sdílet tento recept

Dortový krém z Mascarpone

Dortový krém z Mascarpone


Vytisknout recept
Dortový krém z Mascarpone
Korpus stejný jako na Schwarzwaldský dort (odkaz níže)
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme Mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a cukry. Poté pomalu zašleháváme tekutou (neušlehanou) smetanu. Šleháme do zhoustnutí, ale pozor aby se krém nezdrcnul. Naplníme a ozdobíme dort, který necháme v chladu uležet.
Poznámky k receptu

Recept na korpus zde: Schwarzwaldský dort

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dortový krém z Mascarpone

Andrea P.

Sdílet tento recept