Rychlý dezert ala tiramisu

Rychlý dezert ala tiramisu


Vytisknout recept
Rychlý dezert ala tiramisu
Doba přípravy 10 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Vyšleháme mascarpone, měkký tvaroh, jogurt a cukr dle chuti. Do ledové kávy přidáme amareto. Do misek dáváme střídavě krém a namočené piškoty. Posypeme kakaem a necháme v chladu uležet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlý dezert ala tiramisu

Andrea P.

Sdílet tento recept

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek


Vytisknout recept
Tvarohový beránek
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Pokyny
  1. Máslo s cukrem vyšleháme do světlého krému, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Promícháme. Oddělíme bílky a žloutky, žloutky zašleháme do těsta. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem a šleháme, dokud nezískáme hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C cca 50 - 60 minut. Polila jsem ještě čokoládou a beránka posypala mandlemi a kokosem. Tato dávka je na formu o objemu 2 litry.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohový beránek

 

Přeji dobrou chuť a krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Mrkvánky s ovocnou náplní


Vytisknout recept
Mrkvánky s ovocnou náplní
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Na posypání:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Na posypání:
Pokyny
  1. Mouku, sůl a prášek do pečiva smícháme. Přidáme mrkev nastrouhanou najemno, změklé máslo, tvaroh a spojíme v těsto, které vyválíme a vykrájíme malá kolečka
  2. Na každé kolečko dáme marmeládu nebo povidla. Kolečka přehněte a pečeme na 180 °C 10-15 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Mrkvánky s ovocnou náplní

Andrea P.

Sdílet tento recept

Dortový krém z Mascarpone

Dortový krém z Mascarpone


Vytisknout recept
Dortový krém z Mascarpone
Korpus stejný jako na Schwarzwaldský dort (odkaz níže)
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme Mascarpone, zakysanou smetanu, tvaroh a cukry. Poté pomalu zašleháváme tekutou (neušlehanou) smetanu. Šleháme do zhoustnutí, ale pozor aby se krém nezdrcnul. Naplníme a ozdobíme dort, který necháme v chladu uležet.
Poznámky k receptu

Recept na korpus zde: Schwarzwaldský dort

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dortový krém z Mascarpone

Andrea P.

Sdílet tento recept

Tvarohovo zeleninová pomazánka

Tvarohovo zeleninová pomazánka


Vytisknout recept
Tvarohovo zeleninová pomazánka
Pokyny
  1. Mrkev, celer a tvrdý tvaroh nastrouháme najemno, cibulku nakrájíme najemno, přidáme ostatní suroviny a vymícháme. Necháme chvilku uležet a natřeme na chléb či pečivo nebo jíme s vidličkou jako salát.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohovo zeleninová pomazánka

Andrea P.

Doporučený recept: Domácí chléb.

Sdílet tento recept

Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky

Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky


Vytisknout recept
Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Drobenka:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Drobenka:
Pokyny
  1. Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo, vejce a zpracujeme na drobenku. Vyšší plech vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně posypeme drobenkovým těstem.
  2. Z ingrediencí na náplň vyšleháme polotekutou hmotu a nalijeme těsto (mléko přidáváme podle potřeby – pokud použijeme tvaroh z vaničky, mléka stačí méně).
  3. Posypeme jablky, skořicovou drobenkou a pečeme na 180°C. Upečené necháme vychladit.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Tvarohovo-pistáciová bábovka

Tvarohovo-pistáciová bábovka


Vytisknout recept
Tvarohovo-pistáciová bábovka
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
dílků
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
dílků
Suroviny
Pokyny
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukry do pěny. Mléko, tvaroh a pudink smícháme a přidáme k vyšlehanému máslu. Pomalu přidáme žloutky, poté mouku s práškem do pečiva. Mícháme dohladka. Nakonec jemně přimícháme ušlehaný sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 40 minut na 170°C. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Tvarohovo-pistáciová bábovka

Dobrou chuť, Markéta

Jiné bábovkové recepty

Sdílet tento recept

Pomazánka z vařeného celeru

Video recept: výroba pomazánky

Vytisknout recept
Pomazánka z vařeného celeru
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Celer očistíme, rozčtvrtíme, dáme do vroucí osolené vody, přidáme šťávu z půlky citronu a povaříme asi 10 minut. Vychlazený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, majonézu, osolíme, opepříme a vyšleháme. Přidáme nastrouhanou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a promícháme.
  3. Je lepší nechat pomazánku uležet. Namažeme na pečivo a ozdobíme petrželovou natí
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z vařeného celeru

Andrea P.

Sdílet tento recept