Svatomartinské podkovy


Vytisknout recept
Svatomartinské podkovy
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 20-30 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Těsto: Do mouky nasypeme špetku soli, vanilkový i moučkový cukr a promícháme. Uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme pod utěrkou vykynout. Pak přidáme rozpuštěný, vychlazený tuk, žloutky a uhněteme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Mezitím si připravíme náplň: Do kastrůlku nalijeme mléko i smetanu, přidáme cukry, med a přivedeme k varu. Pak přidáme mleté ořechy, rum, promícháme a necháme vychladit.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Každé těsto vyválíme, nakrájíme přibližně na 24 obdélníčků, naneseme náplň, stočíme do válečku a zahneme do podkovy. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, ozdobíme oříškem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C na 10-15 min.
Sdílet tento recept

Špaldové sušenky

Špaldové sušenky


Vytisknout recept
Špaldové sušenky
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vypracujeme těsto, které vyválíme, vykrájíme menší tvary, které pečeme na 170°C.
  2. Já jsem použila dřevěnou vyřezávanou formičku: do vyváleného těsta jsem vytlačila tvar kytičky a kulatou vykrajovačkou dokrojila.
  3. Poznámka: můžeme je i spojit pikantní marmeládou
Poznámky k receptu

Andrea P.

Sdílet tento recept

Salát s melounem a sýrem feta

Salát s melounem a sýrem feta

Salát s melounem a sýrem feta


Vytisknout recept
Salát s melounem a sýrem feta
Salát s melounem a sýrem feta
Doba přípravy 10 min.
Porce
Suroviny
Nálev na salát:
Doba přípravy 10 min.
Porce
Suroviny
Nálev na salát:
Salát s melounem a sýrem feta
Pokyny
  1. Všechny suroviny přendáme do mísy, polijeme nálevem a zlehka zamícháme.
  2. Salát na talíři posypat oříšky (mandle, slunečnicová semínka, piniový semínka atd.)
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Salát s melounem
 

Sdílet tento recept

Pečený salmon (losos) s chřestem

Pečený salmon s chřestem

Pečený salmon s chřestem


Vytisknout recept
Pečený salmon (losos) s chřestem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Pokyny
  1. Lososa si omyjeme, osušíme a dáme na plech. Okořeněného lososa si podložíme plátky citronu a zalijeme nálevem udělaný z másla z medu, česneku a citronové šťávy. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Ke konci pečení alobal vyndáme a lososa zapečeme.

  2. Mezitím si připravíme chřest:

    Do zapékací mísy vložíme omytý chřest, osolíme, opepříme pokapeme olivovým olejem a dáme péct vedle k lososu. Ke konci posypeme parmezánem a zapečeme. Na talíři lososa posypeme nasekaným koriandrem.

Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený salmon s chřestem

Sdílet tento recept

HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ


Vytisknout recept
HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ
Výborný sladký moučník.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přimícháme olej, mléko a mouku promíchanou se špetkou soli a kypřicím práškem. Dobře promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný menší pekáč.
  2. Poklademe oloupanými hruškami bez jádřinců nakrájenými na plátky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a pečeme asi 30 minut při 150st.C.
  3. Potom koláč polijeme polevou. Připravíme ji tak, že máslo, med a cukr pomalu zahřejeme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Po zalití pečeme asi tak 20 minut dozlatova.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! :-).. Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ

Sdílet tento recept