Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory


Vytisknout recept
Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Zapečená kuřecí prsa
Na fenykl:
Na pečené brambory:
Pokyny
Zapečená kuřecí prsa:
  1. Kuřecí prsa prořízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s máslem a olejem. Opečené maso naskládáme do pekáče a posypeme nasekaným oreganem.
  2. Smícháme smetanu a čatní, osolíme a nelijeme na maso.
  3. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě na 200°C asi 30 minut.
Fenykl:
  1. Z fenyklu odřízneme stonky, rozkrojíme na čtvrtiny, odkrojíme střed, nakrájíme na měsíčky a na pánvi na plátku másla zprudka opékáme dohněda. Pak osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, petrželovou nať a prohřejeme.
Pečené brambory:
  1. Brambory i se slupkou umyjeme, nakrájíme na měsíčky, pokapeme olejem, osolíme, okořeníme a promícháme. Naskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 200°C asi 30 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Zapečená kuřecí prsa, fenykl a pečené brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou


Vytisknout recept
Muffiny s čokoládou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20-25 minut péct na 180°C
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20-25 minut péct na 180°C
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Vyšleháme spolu vejce, mléko a máslo. Přidáme smíchané sypké suroviny, do kterých jsme přidali i čokoládové čočky (nebo nasekanou čokoládu). Čokoláda nepůjde ke dnu při pečení. Plníme košíčky směsí a dáme do vyhřáté trouby. Z této dávky bylo deset muffinů. Pečeme při 180°C, 20 - 25 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Muffiny s čokoládou

Nechte si chutnat, Markéta

Sdílet tento recept

Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept

Batátová polévka

Batátová polévka


Vytisknout recept
Batátová polévka
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min
Porce
Pokyny
  1. Do většího hrnce nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a orestujeme dozlatova. Poprášíme kari kořením a zamícháme. Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, batáty nakrájené na kostičky, podlijeme kuřecím vývarem, vhodíme "vajíčko" - do kterého se dá koření (nové koření, kuličky pepře, bobkové listy) a po 5 minutách dáme nakrájené jablko bez slupky. Vaříme do měkka. Vyndáme vajíčko s kořením a ponorným mixérem rozmixujeme. Polévku zjemníme smetanou. Ochutíme solí a medem.
  2. Na talíři polévku posypeme čtyř barevným pepřem a koriandrem.
  3. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Batátová polévka

Sdílet tento recept

Išlské dortíčky

Išlské dortíčky


Vytisknout recept
Išlské dortíčky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Pokyny
Těsto:
  1. Zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Vychlazené mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme mandlemi.
Krém:
  1. Vše vyšleháme v hladký krém
čokoládová poleva:
  1. Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Išlské dortíčky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Makové hvězdičky

Makové hvězdičky


Vytisknout recept
Makové hvězdičky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které dáme do lednice na jednu hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme na 160°C cca 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také  diskuzi na našich FB stránkách: Makové hvězdičky

Přeji krásný adventní čas

Markéta

Sdílet tento recept

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem


Vytisknout recept
Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme postupně mouku a sníh z bílků, nakonec olej, vodu a esenci. Upečeme máslem vymazané a moukou vysypané dortové formě. Z mléka a vanilkového prášku uděláme pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a po částech spojíme s vychladnutým pudinkem. Pokud použijeme čerstvé brusinky, podusíme je krátce s troškou vody a cukrem. Opět necháme vychladnout. Můžeme použít brusinky zavařené. Korpus těsta rozdělíme na 2 půlky, pak potřeme krémem, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme ovocem. Toto opakujeme i z vrchní části.
    Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Sdílet tento recept

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy


Vytisknout recept
Buchta z červené řepy
Buchta z červené řepy
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Buchta z červené řepy
Pokyny
  1. Řepu omyjeme a vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka.
  2. Oloupeme ji a rozmixujeme s troškou vody na pyré.
  3. Změklé máslo mixérem smícháme s cukrem a vanikovým cukrem do pěny.
  4. Postupně přidáváme do mixéru po jednom vajíčku s troškou mouky smíchanou se skořicí a perníkovým práškem a špetkou soli.
  5. Postup opakujeme až nám nic nezbude.
  6. Ke konci vmícháme pyré z řepy.
  7. Těsto vlijeme do větší formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme při 160°C. až se nám těsto nebude lepit na párátko. Přibližně 1,5 hodiny.
  8. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Buchta z červené řepy

Sdílet tento recept