Gratinované brambory

Gratinované brambory


Vytisknout recept
Gratinované brambory
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si v kastrůlku svaříme smetanu, mléko, sůl a mletý muškátový oříšek. Necháme částečně vychladit.
  2. Brambory oškrábeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor osolíme, přidáme mletý pepř, prolisovaný česnek a promícháme.
  3. Brambory vrstvíme s cibulí do vyššího máslem vymazaného pekáčku. Završíme plátky brambor, zalijeme uvařenou smetanou a zapékáme v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Gratinované brambory

Andrea P.

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Dvoubarevný čokoládový cheesecake


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Dvoubarevný čokoládový cheesecake
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus:
  • 300 g sušenek (použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80 g másla + kousek na vymazání formy
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus:
  • 300 g sušenek (použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80 g másla + kousek na vymazání formy
Pokyny
Korpus:
  1. Rozdrtíme (rozmixujeme) sušenky a spojíme s hodně měkkého másla. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a na dno i trochu do stran natlačíme sušenkové těsto, předpečeme na 170°C asi 15 min. a necháme vychladit.
Náplň:
  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokolády – každou zvlášť a necháme zchladnout. Ricottu, zakysanou smetanu, tvaroh spolu s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně zašleháme vejce. Směs rozdělíme napůl a do jedné zašleháme bílou čokoládu a do druhé hořkou
Dokončení:
  1. Na předpečné těsto nalijeme nejprve tmavou směs, s formou trochu několikrát klepneme o stůl a nalijeme světlou směs a opět poklepáme, aby vyšly bublinky vzduchu.
  2. Formu dáme na plech s vodou (já kvůli formě, která nemá dno dala formu na plech a na dno trouby dala zapékací misku s vodou) pečeme na170°C asi 30-40 minut. Když začnout okraje hnědnout, vypneme troubu a malinko pootevřeme troubu – cheesecake “dojde” a postupně vychladne. Takto ho tam necháme asi 30 minut.
  3. Pak vyndáme a necháme na mřížce úplně vychladnout. Pak přemístíme do lednice a necháme pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

 

Dvoubarevný čokoládový cheesecake s jedlým papírem

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Andrea P.

Sdílet tento recept

Crumble se zapečeným ovocem

Crumble se zapečeným ovocem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 2]
Vytisknout recept
Crumble se zapečeným ovocem
Na svačinu nebo na snídani
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Pokyny
  1. Ovoce nakrájíme na malé kousky, promícháme s cukrem a skořicí. Naplníme do zapékacích mističek nebo jedné větší misky.
  2. Rukou vytvoříme drobenku a nasypeme na ovoce.
  3. Zapékáme na 200 °C asi 15-20 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Crumble se zapečeným ovocem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Oříškovo-čokoládový chlebíček

Oříškovo-čokoládový chlebíček

Oříškovo-čokoládový chlebíček


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Doba přípravy 15
Doba vaření 40
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Čokoládová poleva:
Zdobení:
Doba přípravy 15
Doba vaření 40
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Čokoládová poleva:
Zdobení:
Oříškovo-čokoládový chlebíček
Pokyny
  1. Čokoládu a máslo dáme do mísy a společně rozpustíme, buď v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni. Důkladně promícháme a za občasného míchání necháme vychladnout.
  2. Z moučkového cukru odebereme 5 lžic a dáme stranou. Zbytek cukru vyšleháme společně se žloutky.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva, sodou a solí. Z bílků a zbytku odebraného cukru, ušleháme tuhý sníh.
  4. Do žloutkové pěny přilijeme zchladlou čokoládu a dobře promícháme. Pak přidáme mleté ořechy a mouku.
  5. Nakonec vmícháme po částech opatrně sníh z bílků.
  6. Těsto vlijte do vymazané máslem a vysypané moukou formy na chlebíčky a srnčí hřbety. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C cca 35-40 minut.
Čokoládová poleva:
  1. Čokoládu dáme do misky a zalijte horkou smetanou, vidličkou důkladně promícháme.
  2. Za občasného míchání necháme polevu vychladnout a na vychladlý chlebíček nalijeme a rozetřeme. Ozdobíme nasekanými ořechy.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Oříškovo-čokoládový chlebíček

Sdílet tento recept

Rychlé tvarohové šátečky

Rychlé tvarohové šátečky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 11 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Rychlé tvarohové šátečky
Rychlé kynuté koláčky bez kynutí
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které se nelepí. Ihned (bez kynutí) vyválíme těsto, rozkrájíme na čtverce, na každý dáme lžičku vyšlehané tvarohové náplně a rohy spojíme do šátečku.
  2. Šátečky naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 160°C dozlatova. Po upečení přendáme na mřížku a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

Recept najdete na naší FB stránce, kde se k němu můžete vyjádřit: Rychlé tvarohové šátečky

Sdílet tento recept

Máslový bochánek – mazanec

Máslový bochánek – mazanec


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Máslový bochánek - mazanec
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Těsto:
Na dokončení:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Těsto:
Na dokončení:
Pokyny
  1. Zaděláme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
  2. Přidáme ostatní suroviny a uhněteme hladké těsto, které se nelepí (podle potřeby přidáme mouku nebo naopak vlažné mléko), přikryjeme utěrkou a necháme kynout hodinu a půl.
  3. Z těsta vytvoříme 2 malé bochánky nebo 1 velký, dáme na plech s pečícím papírem a opět necháme, přikryté utěrkou, půl hodiny kynout.
  4. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem, ostrým nožem nařízneme kříž, posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 160°C dozlatova asi 30 – 40 minut.
  5. Ihned po vyndání z trouby potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Sdílet tento recept

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Grilované plněné žampiony
Grilované plněné žampiony
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 10 min
Porce
osoby
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 10 min
Porce
osoby
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
Grilované plněné žampiony
Pokyny
Žampiony:
  1. Žampiony si očistíme, vydlabeme nožičky a potřeme bylinkovým máslem ze všech stran a položíme na plech anebo na zapékací pekáček.
Bylinkové máslo:
  1. Do misky si dáme máslo a v mikrovlnce roztavíme anebo na ohni v rendlíčku. Promícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou.
  2. Žampiony naplníme rajčátky a mozzarellou a dáme do trouby na teplotu- gril. Grilujeme mírně dozlatova cca 8 minut.
Balzamikove glazé:
  1. Mezitím si připravíme balzamikove glazé. Do rendlíčku nalijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr a pozvolna mícháme, až nám glazé zkaramelizuje.
  2. Na talíři žampiony pokapeme balzamikovým glazé a posypeme nasekanou bazalkou. Můžete mírně posolit.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Grilované plněné žampiony

Sdílet tento recept

Pečený salmon (losos) s chřestem

Pečený salmon s chřestem

Pečený salmon s chřestem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Pečený salmon (losos) s chřestem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
porce
Suroviny
Salmon-ryba
Na nálev:
Chřest:
Pokyny
  1. Lososa si omyjeme, osušíme a dáme na plech. Okořeněného lososa si podložíme plátky citronu a zalijeme nálevem udělaný z másla z medu, česneku a citronové šťávy. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Ke konci pečení alobal vyndáme a lososa zapečeme.

  2. Mezitím si připravíme chřest:

    Do zapékací mísy vložíme omytý chřest, osolíme, opepříme pokapeme olivovým olejem a dáme péct vedle k lososu. Ke konci posypeme parmezánem a zapečeme. Na talíři lososa posypeme nasekaným koriandrem.

Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený salmon s chřestem

Sdílet tento recept

Křehké ořechové řezy

Křehké ořechové řezy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 6 Average: 3]
Vytisknout recept
Křehké ořechové řezy
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Suroviny na těsto (mouky, cukr, prášek do pečiva, žloutky, máslo) smícháme a necháme odpočinout.
  2. Mezitím si připravíme ořechový sníh: vyšleháme bílky v tuhý sníh, přišleháme moučkový cukr a na závěr opatrně vmícháme ořechy.
  3. Těsto vyválíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme marmeládou a pečeme na 170°C asi 20-30 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Křehké ořechové řezy

Jiné ořechové recepty

Sdílet tento recept

Sametová roláda

Sametová roláda

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 7 Average: 3.6]
Vytisknout recept
Sametová roláda
Sametová roláda
Porce
Suroviny
Těsto
Náplň
Porce
Suroviny
Těsto
Náplň
Sametová roláda
Pokyny
Těsto
  1. Bílky rozšleháme, postupně s nimi i cukr, dokud nevznikne tuhý sníh. Všleháme žloutky a přimícháme kakao rozmíchané s jedlou sodou. Pečeme 5 minut ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pomaštěným papírem. Potom vyndáme ven, roládu nestáčíme, po mírném vychladnutí ji vyklopíme na vál posypaný práškovým cukrem a papír odstraníme. Po vychladnutí ji natřeme nejdříve světlou, vzápětí tmavou náplní a svineme.
Náplň
  1. Mléko, žloutek a mouku uvaříme. Do vychladnuté kaše přidáme máslo vyšlehané s cukrem a vanilkovým cukrem . Náplň rozdělíme na dvě časti. Jednu polovinu necháme tak a do druhé přidáme kakao.
Poznámky k receptu

Andrea P.

K receptu se můžete vyjádřit na naší FB stránce zde: Sametová roláda

Sdílet tento recept