Květák s cuketou na kari

Květák s cuketou na kari

Vytisknout recept
Květák s cuketou na kari
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Do hluboké pánve dáme přepuštěné máslo, přidáme nasekanou cibuli a necháme zesklovatit.
  2. Nasypeme koření, kari pastu a chvilku promícháváme, aby se uvolnila chuť a vůně.
  3. Přidáme nakrájený květák, rajčata i s nálevem, osolíme, dle potřeby podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme do poloměkka.
  4. Pak přidáme nakrájenou cuketu a dusíme asi 5 minut.
  5. Na závěr zjemníme a zahustíme smetanou s mlékem ve které rozmícháme lžičku škrobu. Povaříme, podáváme například s jasmínovou rýží a posypeme nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Květák s cuketou na kari

Andrea P.

Sdílet tento recept

Indická černá čočka

Indická černá čočka

Indická černá čočka


Vytisknout recept
Indická černá čočka
Indická černá čočka
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 45 min
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 45 min
Porce
osoby
Suroviny
Indická černá čočka
Pokyny
Čočka:
  1. Čočku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, mírně osolíme a vaříme do měkka. (Vaří se přibližně cca 20- 30 minut).
Omáčka:
  1. Ve velké pánvi si rozpustíme máslo Ghee. Přidáme kmín, kardamom, hřebíčky, skořici, bobkový list a mícháme na kašičku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a pozvolna restujeme dozlatova. Poté si vyndáme hřebíčky a bobkový list.
  2. Oloupaný zázvor a česnek prolisujeme a přihodíme k cibulce.
  3. Zalijeme rajčatovým pyré a povaříme cca 15 minut na mírném ohni.
  4. Kdo má rád ostřejší jídla, přidá i chilli papričku.
  5. Mezitím se nám uvařila čočka, tak ji přidáme k rajčatové omáčce i s vývarem, chvilku povaříme a na konec vlijeme na zjemnění smetanu.
  6. Omáčka by měla být tak akorát, ne moc hustá a ani ne moc řídká.
Příloha a zdobení:
  1. Podáváme s rýží a ozdobíme koriandrem.
Poznámky k receptu

 Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/vegan-dal-makhani-black-lentils/

Přeji dobrou chuť! ..Reny K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Indická černá čočka

Sdílet tento recept

Noky se zelím a krůtí klobásou

Noky se zelím a krůtí klobásou

Noky se zelím a krůtí klobásou

Vytisknout recept
Noky se zelím a krůtí klobásou
Noky se zelím a krůtí klobásou
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 20 min
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 20 min
Porce
Suroviny
Noky se zelím a krůtí klobásou
Pokyny
  1. Do hrnce si dáme pod tekoucí vodou opláchnuté zelí. Zalijeme vodou, osolíme, přisypeme trochu kmínu a vaříme, až bude zelí měkké.
  2. Ke konci odcedíme vodu, ocukrujeme a přimícháme syrový brambor nastrouhaný na jemno a cca 5 minut ještě povaříme.
  3. Na velké pánvi na másle Ghee dozlatova osmahneme cibule na jemno nakrájené.
  4. Přidáme klobásu na kostičky a opečeme. Po chvilce přisypeme noky přímo z krabičky (nevařit), promícháme a chvilku pod pokličkou podusíme.
  5. Ke konci ke klobáse přidáme uvařené zelí a vše důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Na ozdobu:
  1. Na talíři ozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Noky se zelím a klobásou

Sdílet tento recept