Veganský mazanec

Vytisknout recept
Veganský mazanec
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
mazanec
Suroviny
Doba přípravy 20 + 60 minut příprava + kynutí
Doba vaření 45 minut pečení
Porce
mazanec
Suroviny
Pokyny
  1. Připravíme si kvásek z droždí a teplého mandlového mléka. Všechny suroviny, kromě lněného semínka a vody, smícháme. Lněné semínko rozmixujeme s vodou. Přidáme kvásek a rozmixované lněné semínko. Necháme vzejít na teplém místě. Vytvarujeme mazanec a pečeme prvních pět minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme a pečeme 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

Tento recept je vhodný pro lidi s intolerancí na mléčnou bílkovinu, nebo pro lidi s alergií na mléčné výrobky. K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Veganský mazanec Krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Čajové muffiny s mandlemi

Čajové muffiny s mandlemi



Vytisknout recept


Čajové muffiny s mandlemi

nechala jsem se inspirovat anglickým televizním receptem

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut

Porce
osob

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut

Porce
osob


Pokyny
  1. V kastrůlku zahřejeme mléko, přidáme vysypaný čaj ze sáčků a skořici. Zahříváme (nevaříme) asi 5 minut a necháme vychladit.

  2. V míse smícháme mouky, prášek do pečiva, 2/3 mandlí a cukr. Do vychlazené mléčné směsi přidáme olej, vejce a rozmícháme. Pak nalijeme k moučné směsi a vyšleháme.

  3. Těsto nalijeme do formiček na muffiny, které předem vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo požijeme papírové košíčky. Plníme pouze do 2/3 a posypeme zbytkem nasekaných mandlí. Pečeme na 170°C asi 20 minut.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Čajové muffiny s mandlemi

Andrea P.


Sdílet tento recept