
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Doba přípravy | 40 minut |
Doba vaření | 60 minut |
Porce |
osoby
|
Suroviny
Bramboráčky:
- 1 kg brambor syrových
- 2 ks stroužky česneku
- 2 ks vejce
- majoránku, sůl, pepř
- hladkou mouku
- trochu mléka
- Tuk na smažení
Kysané zelí:
- 1 ks cibule
- 50 ml oleje
- 2 lžíce krupicového cukru
- 1 kg kysaného zelí
- sůl, kmín, bobkový list
- 2 ks syrových brambor na zahuštění
Uzené maso:
- 1 kg uzeného masa
Suroviny
Bramboráčky:
Kysané zelí:
Uzené maso:
|
![]() |
Pokyny
Bramboráčky:
- Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
- Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
- Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Andrea P.
Sdílet tento recept