Pečený králík v majonézové marinádě

Pečený králík v majonézové marinádě

Vytisknout recept
Pečený králík v majonézové marinádě
Majonézová marináda a pomalé pečení zajistí, že maso králíka nebude suché.
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 2 hodiny
Porce
osoby
Suroviny
Marináda:
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 2 hodiny
Porce
osoby
Suroviny
Marináda:
Pokyny
Nejprve si připravíme marinádu:
  1. v míse smícháme majonézu, koření, olej a hořčici, přidáme petrželku s tymiánem a promícháme Kousky králíka dáme do mísy, potřeme marinádou, mísu přikryjeme fólií a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
Druhý den - pečení:
  1. Maso i s marinádou přendáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme pozvolna asi dvě hodiny na 160 °C. Na poslední půlhodinu pekáč odkryjeme a necháme opéct. Jako příloha se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše a zeleninový salát.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečený králík v majonézové marinádě

Andrea P.

Sdílet tento recept

Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Vytisknout recept
Vajíčkový salát s medvědím česnekem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
Příprava vajec:
  1. Vajíčka uvaříme „natvrdo“, necháme vychladit, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Příprava salátu:
  1. Cibulku a medvědí česnek nasekáme najemno, přidáme nakrájená vajíčka, jogurt, majonézu, hořčici, osolíme, opepříme a vše dohromady promícháme.
  2. Necháme v chladu uležet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Andrea P.

Sdílet tento recept