Celerová pomazánka

Vytisknout recept
Celerová pomazánka
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
koření
Doba přípravy 10 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
koření
Pokyny
  1. Do mísy dáme tvaroh, majonézu, zakysanou smetanu, okořeníme, přidáme šťávu z citronu, pažitku a důkladně promícháme.
  2. Celer, mrkev a jablko nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do směsi.
  3. Jemně promícháme a dáme na cca 1 hodinu vychladit do lednice.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

Recipe in English for our international fans:https://reny-cookbook.com/recipe/celery-spread/

Diskuze k receptu na našich FB stránkách: https://www.facebook.com/dobrouchut/

Sdílet tento recept

Salát z červené řepy



Vytisknout recept


Salát z červené řepy

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut

Porce
osoby

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut

Porce
osoby


Pokyny
  1. Větší červenou řepu povaříme do měkka. Oloupeme a nastrouháme. Osolíme, opepříme. Přidáme majonézu a zakysanou smetanu. Podle chuti můžeme ještě přidat pokrájenou kyselou okurku. Podáváme na čerstvém pečivu.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Salát z červené řepy

Dobrou chuť, Markéta


Sdílet tento recept

Těstovinový zeleninový salát

Těstovinový zeleninový salát


Vytisknout recept
Těstovinový zeleninový salát
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Pokyny
  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky a všechny ingredience smícháme dohromady. Necháme asi tak hodinu vychladnout v lednici.
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Těstovinový zeleninový salát

Sdílet tento recept

Pomazánka z vařeného celeru

Video recept: výroba pomazánky

Vytisknout recept
Pomazánka z vařeného celeru
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Doba nečinnosti 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Celer očistíme, rozčtvrtíme, dáme do vroucí osolené vody, přidáme šťávu z půlky citronu a povaříme asi 10 minut. Vychlazený celer i syrovou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, majonézu, osolíme, opepříme a vyšleháme. Přidáme nastrouhanou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a promícháme.
  3. Je lepší nechat pomazánku uležet. Namažeme na pečivo a ozdobíme petrželovou natí
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z vařeného celeru

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kynuté majonézové těsto

Kynuté majonézové těsto


Vytisknout recept
Kynuté majonézové těsto
- majonéza v těstě nahradí žloutky a tuk. Z vykynutého těsta se můžou udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. ...z tohoto množství jsem udělala 2 velké koláče (na 2 plechy)
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kvásek: do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažným mlékem, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, uhněteme těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout (1-2 hod. podle teploty místnosti)
  3. Z vykynutého těsta můžeme udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. Pečeme na 170°C podle velikosti koláčů 15-30 minut Já z tohoto množství udělala 2 velké koláče (na 2 plechy), naskládala nakrájené meruňky a švestky, posypala drobenkou (máslo + polohrubá mouka + krupicový cukr)
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynuté majonézové těsto

Andrea P.

Sdílet tento recept

Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka


Vytisknout recept
Vaječná tlačenka
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce nakrájíme nadrobno – ideálně přes drátěnou mřížku, přidáme jemně nakrájenou šalotku a ostatní suroviny.
  2. Přilijeme želatinou připravenou podle návodu.
  3. Promícháme a nalijeme do formy vyloženou potravinovou fólií.
  4. Necháme ztuhnout v chladu 1-2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vaječná tlačenka

Andrea P.

Sdílet tento recept