
Pečený salmon s chřestem

Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 30 minut |
Porce |
porce
|
Suroviny
Salmon-ryba
- 1 losos-ryba anebo 3-4 ks salmona s kůží
- 1 citron nakrájený na kolečka
- sůl, pepř
Chřest:
- 1 svazek chřest
- 3 lžíce olivový olej
- sůl, pepř
- 100 g parmezán sýr nastrouhaný
Suroviny
Salmon-ryba
Chřest:
|
![]() |
Pokyny
Lososa si omyjeme, osušíme a dáme na plech. Okořeněného lososa si podložíme plátky citronu a zalijeme nálevem udělaný z másla z medu, česneku a citronové šťávy. Přikryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby. Ke konci pečení alobal vyndáme a lososa zapečeme.
Mezitím si připravíme chřest:
Do zapékací mísy vložíme omytý chřest, osolíme, opepříme pokapeme olivovým olejem a dáme péct vedle k lososu. Ke konci posypeme parmezánem a zapečeme. Na talíři lososa posypeme nasekaným koriandrem.
Poznámky k receptu
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Pečený salmon s chřestem
Sdílet tento recept