

Doba přípravy | 10 minut |
Doba vaření | 1 minuta |
Porce |
lahve
|
Suroviny
- 1,5 l vody
- 700-750 g třtinového anebo krystalového cukru
- 30 g kyseliny citronové
- 100 g levandulových květů přidala jsem i hrstku sušených květů.
- 1 ks citronu omytý v octové vodě
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu.
- Nasypeme cukr a mícháme, až se rozpustí, nasypeme kyselinu citrónovou, vložíme květy levandule, přidáme nakrájený citron, dobře promícháme a vypneme sporák.
- Po vychladnutí, přikryjeme pokličkou a necháme levandulový sirup louhovat do druhého dne (24 hodin). Občas za den promícháme.
- Na druhý den scedíme, nalijeme do skleněných lahviček a uchováváme v ledničce.
- Na zdraví! ..Reny
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Levandulový sirup
Sdílet tento recept