Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.3]
Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Segedínský guláš

Segedínský guláš


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 2.2]
Vytisknout recept
Segedínský guláš
Doba přípravy 120 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Na dokončení:
Doba přípravy 120 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Na dokončení:
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na tuku. Přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Přidáme koření a sůl, podlijeme vodou a dusíme asi hodinu. Přidáme zelí a dusíme do měkka.
  2. Vše na závěr zahustíme smetanou ve které jsme rozmíchali mouku. Povaříme.
  3. Podáváme s houskovým knedlíkem
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Segedínský guláš

 Andrea P.

Sdílet tento recept