Halušky

Vytisknout recept
Halušky
Recept mám od kamarádky ze Slovenska.
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 5 minut
Porce
lidi
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 5 minut
Porce
lidi
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve cca 30 minut povaříme kysané zelí. Brambory a mouku umixujene v hladké těsto, které musí být ještě tekuté, ale nesmí samo protéct přes síto na halušky. Špek dáme na rozpálenou pánev, když se rozpustí, přidáme krátce anglickou slaninu. Vodu dostatečně osolíme, sůl přijde opravdu jen do vody. Povaříme maximálně 5 minut. Vše smícháme. Přeji vám dobrou chuť, Markéta
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i na našich fb stránkách: HaluškyHalušky

Sdílet tento recept
Rubriky: Nezařazené

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Segedínský guláš

Segedínský guláš


Vytisknout recept
Segedínský guláš
Doba přípravy 120 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Na dokončení:
Doba přípravy 120 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Na dokončení:
Pokyny
  1. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na tuku. Přidáme na kostky nakrájené maso a opečeme. Přidáme koření a sůl, podlijeme vodou a dusíme asi hodinu. Přidáme zelí a dusíme do měkka.
  2. Vše na závěr zahustíme smetanou ve které jsme rozmíchali mouku. Povaříme.
  3. Podáváme s houskovým knedlíkem
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Segedínský guláš

 Andrea P.

Sdílet tento recept