Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo


Vytisknout recept
Kakaové čajové pečivo
Kakaové čajové pečivo
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Kakaové čajové pečivo
Pokyny
  1. Připravíme si velkou skleněnou mísu a přes síto přesypeme mouku, kakao, moučkový cukr, sůl a kypřicí prášek. Metličkou vše v míse promícháme.
  2. Přidáme změklé máslo, zamícháme a nakonec si zvlášť v jiné misce rozkvedláme vejce s vanilkovou esencí.
  3. Nalijeme k těstu a vše důkladně promícháme.
  4. Těsto necháme odpočinout a vychladnout v lednici cca 1 hodinu.
  5. Na plech dáme pečící papír a z těsta tvarujeme malé kuličky, které potom všechny obalíme v moučkovém cukru.
  6. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C cca 12 minut.
  7. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek


Vytisknout recept
Banánovo- tvarohový zákusek
Banánovo- tvarohový zákusek
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Banánovo- tvarohový zákusek
Pokyny
Korpus:
  1. Do velké mísy dáme banány a vidličkou rozmělníme na kaši.
  2. Nalijeme olej, přidáme vajíčko, cukr, vanilku a ručně zamícháme měchačkou.
  3. Poté přidáme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl, skořici a důkladně promícháme.
  4. Nalijeme na vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu a pečeme při 180°C cca 40 minut.
Tvarohový krém:
  1. Do mísy dáme tvaroh, cukr, vanilku a metlou důkladně promícháme.
  2. Do horkého mléka přimícháme želatinu a rychle mícháme cca 5 minut, až se želatina rozpustí v tuhou kašičku.
  3. Vlijeme do tvarohového krému a pořádně promícháme.
  4. Nalijeme na vychladlý korpus z banánů a necháme minimálně 3 hodiny v lednici anebo přes noc.
Zdobení:
  1. Nakrájený zákusek pokapeme čokoládovou polevou anebo karamelem.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánovo- tvarohový zákusek

Sdílet tento recept

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Vytisknout recept
Mrkvová roláda
Mrkvová roláda
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Mrkvová roláda
Pokyny
  1. Ve velké míse mixérem rozmixujeme vejce, přidáme cukr, vanilkovou esenci, všechno mleté koření, kypřicí prášek, sůl, mouku a vše důkladně mixérem zamícháme.
  2. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a ručně zamícháme.
  3. Malý plech si vyložíme buď alobalem anebo pečicím papírem a nalijeme na něj vodorovně těsto. Dáme péct do vyhřáté trouby při 180°C cca 15 minut.
  4. Ještě teplý plát vyklopíme na čistou úterku, opatrně sundáme alobal a v utěrce srulijeme do ruličky a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň:
  1. Všechny suroviny, máslo, Philadelphii, moučkový cukr, vanikovou esenci, rozmixujeme mixérem do hladkého krému.
  2. Vychladnutý korpus odrulujeme, potřeme náplní a zase zarulujeme.
  3. Studenou roládu posypeme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

  

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mrkvová roláda

Recipe in English for our international fans: CARROT CAKE ROLL

Sdílet tento recept