Domácí vafle

Domácí vafle
Vytisknout recept
Domácí vafle
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 5 min.
Doba vaření 15 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Postup přípravy.
  2. Všechny igredience na vaflové těsto (žloutky, cukr, mouku s kypřicím práškem do pečiva, olej, sůl, mléko) smícháme a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Těsto lijeme na rozpálený a olejem vytřený vaflovač.
  4. Dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Podzimní perník s dýní a ořechy

Podzimní perník s dýní a ořechy



Vytisknout recept


Podzimní perník s dýní a ořechy

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut

Porce
osob


Suroviny

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut

Porce
osob


Suroviny


Pokyny
  1. Nejprve smícháme mouky, prášek do pečiva, sodu, koření a cukry. Přidáme ostatní suroviny kromě dýně a ořechů a vyšleháme. Na závěr vmícháme dýni a ořechy. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 35-40 minut


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní perník s dýní a ořechy

Andrea P.


Sdílet tento recept

Napoleonská bábovka

Napoleonská bábovka


Vytisknout recept
Napoleonská bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
bábovka
Pokyny
  1. Nejdříve vyšleháme máslo. Do vyšlehaného másla zašleháme moučkový cukr. Poté postupně zašleháváme po jednom vejci (zhruba jednu minutu každé vejce). Přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec mleté oříšky s nastrouhanou čokoládou. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 180°C ve střední části trouby, cca 40 minut. Posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí krájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Napoleonská bábovka

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek


Vytisknout recept
Tvarohový beránek
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Pokyny
  1. Máslo s cukrem vyšleháme do světlého krému, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Promícháme. Oddělíme bílky a žloutky, žloutky zašleháme do těsta. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem a šleháme, dokud nezískáme hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C cca 50 - 60 minut. Polila jsem ještě čokoládou a beránka posypala mandlemi a kokosem. Tato dávka je na formu o objemu 2 litry.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohový beránek

 

Přeji dobrou chuť a krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou


Vytisknout recept
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Výborný moučník nejen ke kávě.
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Pokyny
  1. Vejce si vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a zakysanou smetanu a vše promícháme do pěny. Přisypeme mouku s vanilkovým pudinkem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme mléko a směs si pečlivě zamícháme.
  2. Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Od těsta si odlijeme 1/3 a do té přidáme kakao. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový vzor.
  3. Pečeme cca 40-45 min. v předehřáté troubě při 180°C.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Ostatní bábovkové recepty

 

Sdílet tento recept