
Jáhelník – jáhlový nákyp

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 90 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
Dále:
- 150 g třtinového cukru
- 4 ks vejce
- 1 ks Vanilkový cukr
- trochu kůry z citronu strouhané
- 1 kg švestek
Suroviny
Dále:
|
![]() |
Pokyny
- Jáhly spaříme vroucí vodou, kterou ihned slijeme. Na jáhly nalijeme 1 l mléka a 1 l vody, přidáme sůl a uvaříme hustou kaši. Během varu mícháme.
- Ještě do horké kaše vmícháme máslo a necháme vychladit.
- V míse vyšleháme vejce s třtinovým i vanilkovým cukrem do pěny, přidáme vychlazenou jáhlovou kaši, citronovou kůru, vypeckované nakrájené švestky a promícháme.
- Směs dáme do tukem vymazaného a moukou vysypaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C 40-50 minut.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jáhelník - jáhlový nákyp
Andrea P.
Sdílet tento recept