Zuppa Toscana

Vytisknout recept
Zuppa Toscana
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 30 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Do hrnce dáme mleté maso a na mírném ohni za stálého míchání opékáme, až bude hotové. Odložíme stranou do mističky.
  2. Do stejného hrnce dáme máslo, na kostičky cibulku a restujeme do zlatova. Poté přisypeme hotové mleté maso.
  3. Okořeníme solí, pepřem a česnekovým práškem. Podlijeme vývarem.
  4. Přidáme na kostičky brambory a kadeřávkovou kapustu.
  5. Necháme vařit, až budou brambory měkké.
  6. Na konec přimícháme šlehačku. Kdo chce polévku hustější přidá do šlehačky 1 lžíci kukuřičného škrobu. (A pořádně rozmíchá ať nejsou hrudky)
  7. Polévku nalijeme na talíř a posypeme slaninou.
  8. Přeji dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Batátová polévka

Batátová polévka



Vytisknout recept


Batátová polévka

Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min

Porce

Doba přípravy 5-10 min
Doba vaření 15 min

Porce


Pokyny
  1. Do většího hrnce nasypeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme máslo a orestujeme dozlatova. Poprášíme kari kořením a zamícháme. Přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, batáty nakrájené na kostičky, podlijeme kuřecím vývarem, vhodíme "vajíčko" - do kterého se dá koření (nové koření, kuličky pepře, bobkové listy) a po 5 minutách dáme nakrájené jablko bez slupky. Vaříme do měkka. Vyndáme vajíčko s kořením a ponorným mixérem rozmixujeme. Polévku zjemníme smetanou. Ochutíme solí a medem.

  2. Na talíři polévku posypeme čtyř barevným pepřem a koriandrem.

  3. Přeji dobrou chuť! ..Reny


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Batátová polévka


Sdílet tento recept

Toskánská smetanová omáčka s kuřetem

 Toskánská smetanová omáčka s kuřetem


Toskánská smetanová omáčka s kuřetem


Vytisknout recept
Toskánská smetanová omáčka s kuřetem
Toskánská smetanová omáčka s kuřetem
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Těstoviny:
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Těstoviny:
Toskánská smetanová omáčka s kuřetem
Pokyny
  1. Do větší pánve nalijeme olivový olej. Umytá a okořeněná solí a pepřem, kuřecí prsa na oleji osmažíme pozvolna z obou stran dozlatova.
  2. Maso vyndáme na talíř a do výpeku nalijeme smetanu, kuřecí vývar, nasypeme italské koření, přidáme prolisovaný česnek, parmezán sýr a promícháme. Po chvilce přidáme nakrájená sušená rajčátka a čerstvý špenát. Kuřecí maso položíme do omáčky a vše asi 1 minutu prohřejeme.
  3. Na talíř dáme uvařené široké nudle a na ně položíme kuřecí maso a polijeme smetanovou omáčkou.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Toskánská smetanová omáčka s kuřetem

 

Recipe in English for our international fans: tuscon-creamy-sauce-with-chicken

Sdílet tento recept