
Rychlé kávové řezy

Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 20-30 minut |
Porce |
osob
|
- 3 ks vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíci instantní kávy
- 1 lžíci kakaa
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 špetku soli
- 500 ml 33% smetany ke šlehání
- 2 ks ztužovače šlehačky
- 1 ks instantní cappuccino (12 g)
- 1 lžičku instantní kávy
- 1 lžíci moučkového cukru
Suroviny
Těsto:
Krém:
Na ozdobu:
|
![]() |
- Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, lžíci kakaa a kávy a vyšleháme. Na závěr pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
- Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 170°C 20 - 30 minut.
- Po vychlazení potřeme šlehačkovým krémem: nejprve vyšleháme smetanu se ztužovačem, přisypeme smíchané cappuccino s kávou a cukrem a vyšleháme do tužšího krému.
- Potřeme korpus, posypeme strouhanou čokoládou a necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kávové řezy
Andrea P.