Pomazánka z pečené papriky

Pomazánka z pečené papriky


Vytisknout recept
Pomazánka z pečené papriky
Výborně se hodí na tousty, topinky nebo jen tak na chléb s máslem či s dobrou domácí paštikou
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Papriku umyjeme, naskládáme na vyšší plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a pečeme na 220°C asi 20-30 minut – musí začít černat. Papriku necháme částečně vychladit a poté oloupeme a odstraníme semínka i se stopkou.
  2. Do většího hrnce nalijeme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, a když začne malinko hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, rajčata, feferonky, červenou řepu, jablka, rajský protlak, osolíme a dusíme pod poklicí asi půl hodiny. Občas promícháme. Odkryjeme, další půl hodinu vaříme bez poklice a promícháváme častěji.
  3. Poté rozmixujeme, přidáme hořčici, ocet a cukr. Promícháme, odstavíme a naplníme do čistých malých skleniček. Zavíčkujeme a sterilizujeme 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pomazánka z pečené papriky

Andrea P.

Doporučujeme také recept: Masová směs na topinky

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.7]

Rychlé jogurtové lívanečky

Rychlé jogurtové lívanečky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 8 Average: 2.8]
Vytisknout recept
Rychlé jogurtové lívanečky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Všechny suroviny vyšleháme v hustší lívancové těsto. Lívanečník potřeme olejem, nalijeme trochu těsta a smažíme z obou stran.
Poznámky k receptu

Já jsem k lívancům podávala bílý jogurt a domácí  broskvový džem s levandulí

 

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé jogurtové lívanečky

Andrea P.

Jiné lívancové recepty.

Sdílet tento recept

Cuketová bábovka s ořechy

Cuketová bábovka s ořechy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Cuketová bábovka s ořechy
...rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Promícháme suché suroviny, přidáme nahrubo nastrouhanou mladou cuketu i se slupkou, rozpuštěné vychlazené máslo, vejce, citronovou kůru, nasekané ořechy a vyšleháme.
  2. Vznikne hustější těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová bábovka s ořechy

Andrea P.

Cuketové receptybábovkové recepty , recepty s ořechy

Sdílet tento recept

Kynuté majonézové těsto

Kynuté majonézové těsto


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 5]
Vytisknout recept
Kynuté majonézové těsto
- majonéza v těstě nahradí žloutky a tuk. Z vykynutého těsta se můžou udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. ...z tohoto množství jsem udělala 2 velké koláče (na 2 plechy)
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kvásek: do misky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme vlažným mlékem, promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám, uhněteme těsto, které necháme přikryté utěrkou vykynout (1-2 hod. podle teploty místnosti)
  3. Z vykynutého těsta můžeme udělat malé kulaté koláčky, šátečky, koláče na celý plech atd. Pečeme na 170°C podle velikosti koláčů 15-30 minut Já z tohoto množství udělala 2 velké koláče (na 2 plechy), naskládala nakrájené meruňky a švestky, posypala drobenkou (máslo + polohrubá mouka + krupicový cukr)
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynuté majonézové těsto

Andrea P.

Sdílet tento recept

Hrnečková višňová bublanina


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Hrnečková višňová bublanina
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce, krupicový a vanilkový cukr do pěny (asi 5 minut).
  2. Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
  3. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem, posypeme višněmi, pocukrujeme a pečeme na 170°C asi 30-40 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hrnečková višňová bublanina

Andrea P.

Sdílet tento recept

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Cuketová buchta s kokosem a jogurtem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 4]
Vytisknout recept
Cuketová buchta s kokosem a jogurtem
…rychlá, nadýchaná a vláčná
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40-50 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve smícháme suché suroviny – mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, cukry, kokos a skořici. Pak přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme na vyšší plech s pečícím papírem (nebo plech vymazat tukem a vysypat moukou) a pečeme na 170°C asi 45 minut.
  3. Vychlazenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Cuketová buchta s kokosem a jogurtem

Andrea P.

Cuketové recepty

Sdílet tento recept

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 4]
Vytisknout recept
Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osoby
Pokyny
Bramboráčky:
  1. Najemno nastrouhané syrové brambory, utřený česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, mléko a hladkou mouku smícháme a vytvoříme hustější těsto, které naléváme na tukem potřený „lívanečník“ a smažíme z obou stran.
Kysané zelí:
  1. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce cukru a necháme chvilku zkaramelizovat (né do hněda!). Poté přidáme okapané kysané zelí, podlijeme vodou, osolíme, přidáme dle chuti kmín, bobkový list, promícháme a dusíme pod poklicí asi 30 minut. Na závěr zahustíme najemno nastrouhanou syrovou bramborou, podusíme a podáváme.
Uzené maso:
  1. Uzené maso uvaříme ve slané vodě, poté nakrájíme na látky a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Bramboráčky s uzeným masem a kysaným zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Dvoubarevný čokoládový cheesecake


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Dvoubarevný čokoládový cheesecake
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus:
  • 300 g sušenek (použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80 g másla + kousek na vymazání formy
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus:
  • 300 g sušenek (použila jsem máslové věnečky z LIDLU)
  • 80 g másla + kousek na vymazání formy
Pokyny
Korpus:
  1. Rozdrtíme (rozmixujeme) sušenky a spojíme s hodně měkkého másla. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme máslem a na dno i trochu do stran natlačíme sušenkové těsto, předpečeme na 170°C asi 15 min. a necháme vychladit.
Náplň:
  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokolády – každou zvlášť a necháme zchladnout. Ricottu, zakysanou smetanu, tvaroh spolu s cukrem vyšleháme dohladka. Postupně zašleháme vejce. Směs rozdělíme napůl a do jedné zašleháme bílou čokoládu a do druhé hořkou
Dokončení:
  1. Na předpečné těsto nalijeme nejprve tmavou směs, s formou trochu několikrát klepneme o stůl a nalijeme světlou směs a opět poklepáme, aby vyšly bublinky vzduchu.
  2. Formu dáme na plech s vodou (já kvůli formě, která nemá dno dala formu na plech a na dno trouby dala zapékací misku s vodou) pečeme na170°C asi 30-40 minut. Když začnout okraje hnědnout, vypneme troubu a malinko pootevřeme troubu – cheesecake “dojde” a postupně vychladne. Takto ho tam necháme asi 30 minut.
  3. Pak vyndáme a necháme na mřížce úplně vychladnout. Pak přemístíme do lednice a necháme pár hodin uležet.
Poznámky k receptu

 

Dvoubarevný čokoládový cheesecake s jedlým papírem

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Dvoubarevný čokoládový cheesecake

Andrea P.

Sdílet tento recept