
Krkovička na houbách s rýží

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 40 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 1 kg krkovičky
- 1 hrst sušených hub
- 1 ks cibuli velkou
- 2 ks stroužky česneku
- olej
- Sůl, čerstvě mletý pepř
- 1 lžíci mleté papriky (kdo má rád, může dát půl napůl s pálivou)
- 1 lžíci hladké mouky
- 1 lžičku plnotučné hořčice
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Nejprve si dáme namočit houby. Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrojíme okraje (aby se maso nekroutilo), osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme z obou stan. Maso přendáváme do hrnce. Když opečeme poslední maso, do výpeku dáme orestovat cibuli, poprášíme moukou i červenou paprikou a chvilku promícháváme. Pak zalijeme vodou, povaříme a přilijeme k masu. Přidáme okapané houby, prolisovaný česnek, hořčici, osolíme a podusíme asi 20-30 minut. Podáváme s rýží případně knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Krkovička na houbách s rýží
Andrea P.
Sdílet tento recept