
Květák s cuketou na kari

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 15 minut |
Porce |
osoby
|
Suroviny
- 1 ks květák
- 1 ks cuketu
- 2 ks cibule
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 3 lžíce másla Ghee (přepuštěného)
- sůl
- 2 lžičky zelené kari pasty
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžičku římského kmínu
- 1 lžičku Garam masala (indická směs koření)
- 1/2 lžičky koriandru mletého
- 100 ml smetany 33%
- 100 ml mléka
- 1 lžičku kukuřičného škrobu
- Na posypání nasekanou petrželovou nať nebo koriandr
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Do hluboké pánve dáme přepuštěné máslo, přidáme nasekanou cibuli a necháme zesklovatit.
- Nasypeme koření, kari pastu a chvilku promícháváme, aby se uvolnila chuť a vůně.
- Přidáme nakrájený květák, rajčata i s nálevem, osolíme, dle potřeby podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme do poloměkka.
- Pak přidáme nakrájenou cuketu a dusíme asi 5 minut.
- Na závěr zjemníme a zahustíme smetanou s mlékem ve které rozmícháme lžičku škrobu. Povaříme, podáváme například s jasmínovou rýží a posypeme nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Květák s cuketou na kari
Andrea P.
Sdílet tento recept