
Noky se zelím a krůtí klobásou

Doba přípravy | 10 min |
Doba vaření | 20 min |
Porce |
|
Suroviny
- 2 balení noky
- 1 sklenice zelí sterilovaného
- 1 ks brambor syrový
- 1 ks cibule
- 1 ks cibule červené menší
- 1 ks klobása krůtí větší
- 3 lžíce másla Ghee
- sůl, pepř, kmín, cukr
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Do hrnce si dáme pod tekoucí vodou opláchnuté zelí. Zalijeme vodou, osolíme, přisypeme trochu kmínu a vaříme, až bude zelí měkké.
- Ke konci odcedíme vodu, ocukrujeme a přimícháme syrový brambor nastrouhaný na jemno a cca 5 minut ještě povaříme.
- Na velké pánvi na másle Ghee dozlatova osmahneme cibule na jemno nakrájené.
- Přidáme klobásu na kostičky a opečeme. Po chvilce přisypeme noky přímo z krabičky (nevařit), promícháme a chvilku pod pokličkou podusíme.
- Ke konci ke klobáse přidáme uvařené zelí a vše důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
Na ozdobu:
- Na talíři ozdobíme nakrájenou zelenou cibulkou.
Poznámky k receptu
Přeji dobrou chuť! ..Reny
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Noky se zelím a klobásou
Sdílet tento recept