Poháry s kakaem

Poháry s kakaem


Vytisknout recept
Poháry s kakaem
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 1 hodina v lednici
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 1 hodina v lednici
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve uvaříme vanilkový pudink podle návodu. Necháme zchladnout, během chladnutí mícháme. Když pudink zchladne, přimícháme oba tvarohy a dosladíme moučkovým cukrem. Vyšleháme a nakonec přidáme kakao. Touto směsí plníme poháry a prokládáme piškoty a ovocem. Necháme v lednici ztuhnout.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Poháry s kakaem

Přeji krásné léto a dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Bábovka s kakaem


Vytisknout recept
Bábovka s kakaem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny ingredience, kromě kakaa vyšleháme v hladké těsto. Dvě třetiny nalijeme do vymazané a vysypané formy a do jedné třetiny vmícháme lžíci kakaa. Poté lehce promícháme do bílého těsta. Pečeme na 180°C 35 - 40 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je již bábovka upečená. Nechte si chutnat, Markéta mladší
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Bábovka s kakaem.

Dobrou chuť,

Ostatní bábovkové recepty.

Sdílet tento recept

Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky

Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky


Vytisknout recept
Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Drobenka:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Dále:
Drobenka:
Pokyny
  1. Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme změklé máslo, vejce a zpracujeme na drobenku. Vyšší plech vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně posypeme drobenkovým těstem.
  2. Z ingrediencí na náplň vyšleháme polotekutou hmotu a nalijeme těsto (mléko přidáváme podle potřeby – pokud použijeme tvaroh z vaničky, mléka stačí méně).
  3. Posypeme jablky, skořicovou drobenkou a pečeme na 180°C. Upečené necháme vychladit.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláč ze špaldové mouky s tvarohem a jablky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Vánoční salám

Vánoční salám


Vytisknout recept
Vánoční salám
nepečené cukroví
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a kakaem. Přidáme rozdrcené piškoty a ořechy (dám piškoty a pak i ořechy do velkého mikrotenového sáčku a převálcuji válečkem 😉 ), kandované ovoce, mléko, rum a promícháme. Hmotu rozdělíme na půl, nandáme na potravinovou fólii a pomocí fólii utvoříme váleček a zabalíme. Necháme v chladu ztuhnout, pak rozbalíme, obalíme v kokosu, opět zabalíme a necháme alespoň jeden den uležet. Poté nakrájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vánoční salám

Andrea P.

Sdílet tento recept

Išlské dortíčky

Išlské dortíčky


Vytisknout recept
Išlské dortíčky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Pokyny
Těsto:
  1. Zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Vychlazené mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme mandlemi.
Krém:
  1. Vše vyšleháme v hladký krém
čokoládová poleva:
  1. Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Išlské dortíčky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlé kávové řezy

Rychlé kávové řezy


Vytisknout recept
Rychlé kávové řezy
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20-30 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, lžíci kakaa a kávy a vyšleháme. Na závěr pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  2. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vytřeme tukem a vysypeme moukou). Pečeme na 170°C 20 - 30 minut.
  3. Po vychlazení potřeme šlehačkovým krémem: nejprve vyšleháme smetanu se ztužovačem, přisypeme smíchané cappuccino s kávou a cukrem a vyšleháme do tužšího krému.
  4. Potřeme korpus, posypeme strouhanou čokoládou a necháme v chladu odpočinout alespoň 2 hodiny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kávové řezy

Andrea P.

Sdílet tento recept
 

Oreo dort

Oreo dort


Vytisknout recept
Oreo dort
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Korpus jako na Schwarzwaldský dort
Náplň:
Pokyny
  1. Příprava korpusu: Nejprve si rozehřejeme máslo a ve vodní lázni čokoládu a obojí necháme vychladit. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny (asi 5 minut). Přimícháme čokoládu, máslo a vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, likér a vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24cm, kterou předem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 40 minut. Necháme řádně vychladit – klidně do druhého dne.
  2. Příprava náplně: Želatinu dáme do vlažné vody nabobtnat. Z 200 ml smetany odebereme 3 lžíce do kastrůlku, přidáme okapanou želatinu, zahříváme do rozpuštění (želatina nesmí projít varem!) a necháme vychladit. Tvaroh, jogurt, zbytek smetany, cukry a rozpuštěnou želatinu vyšleháme. Vychlazený korpus prořízneme, natřeme 1/3 krému, naskládáme oreo sušenky, opět potřeme třetinou krému a přiklopíme těstem. Potřeme zbytkem krému a ozdobíme sušenkami. Poznámka: dort natřeme tekutějším krémem, ale před zdobením je lepší nechat krém trochu ztuhnout v lednici.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Oreo dort

Andrea P.

Sdílet tento recept

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou


Vytisknout recept
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Výborný moučník nejen ke kávě.
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Pokyny
  1. Vejce si vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a zakysanou smetanu a vše promícháme do pěny. Přisypeme mouku s vanilkovým pudinkem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme mléko a směs si pečlivě zamícháme.
  2. Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Od těsta si odlijeme 1/3 a do té přidáme kakao. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový vzor.
  3. Pečeme cca 40-45 min. v předehřáté troubě při 180°C.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Ostatní bábovkové recepty

 

Sdílet tento recept