Banánové muffiny s čokoládou

Banánové muffiny s čokoládou
Vytisknout recept
Banánové muffiny s čokoládou
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 25 min.
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 min.
Doba vaření 25 min.
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny suroviny do robotu, kromě čokolády.
  2. Vše důkladně zamícháme a nakonec nasypeme a ručně zamícháme čokoládové slzičky.
  3. Nalijeme do muffinových papírových košíčků.
  4. Pečeme v muffinové formě cca 25 min. na 180 st.C.
  5. Přeji dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Mrkvový dort

Vytisknout recept
Mrkvový dort
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut pečení
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Krém
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 60 minut pečení
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Krém
Pokyny
  1. Vejce s cukrem vyšleháme do hladké husté pěny. Postupně přidáme všechny ostatní ingredience a vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 24 cm. Pečeme na 180 °C, cca hodinku. Krém jsem připravila smícháním smetany, tvarohu a cukru. Želatinu připravíme podle návodu a přidáme ke krému. Vychladlý korpus jsem rozřízla na tři části. Každou jsem potřela hojně krémem. Dozdobila jsem zkaramelizovanou mrkví a karamelem. Nechte si chutnat, Markéta
Poznámky k receptu

Tento recept najdete na našich webových stránkách: Mrkvový dort

Sdílet tento recept

Čokoládový dort

Vytisknout recept
Čokoládový dort
Doba přípravy 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
Doba přípravy 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
Pokyny
  1. Nejdříve si smícháme všechny sypké ingredience, poté tekuté. Nakonec vše spojíme ve vláčné těsto. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 175 °C cca 30 - 40 minut. Záleží, jak máme velkou formu. Vyzkoušíme špejlí. 🙂 Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Vychladlý korpus prokrojíme, pomažeme krémem, opět spojíme a zbylým krémem pomažeme celý dort. Zdobíme podle své fantazie. Tento dort vyráběla má dcera pro svého přítele, který má rád všechny "Kinder" věci. Zde ozdobeno ještě belgickými pralinkami.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Čokoládový dort

Sdílet tento recept

MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA

Vytisknout recept
MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Pokyny
  1. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme nebo ideálně použijeme formu silikonovou. V jedné míse smícháme suché ingredience krom kakaa a mokré pomixujeme. Do mokré směsi postupně vmícháváme směs suchou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao. Světlejší těsto nalijeme na dno formy a tmavé na něj. Pomocí vidličky těsto opatrně krouživými pohyby promícháme. Pečeme přibližně hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá až na dno bábovky nebude suchá.
Poznámky k receptu

Fotografii s receptem pro vás připravil: https://www.upfood.cz/.

Sdílet tento recept

Podzimní perník s dýní a ořechy

Podzimní perník s dýní a ořechy



Vytisknout recept


Podzimní perník s dýní a ořechy

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut

Porce
osob


Suroviny

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut

Porce
osob


Suroviny


Pokyny
  1. Nejprve smícháme mouky, prášek do pečiva, sodu, koření a cukry. Přidáme ostatní suroviny kromě dýně a ořechů a vyšleháme. Na závěr vmícháme dýni a ořechy. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 35-40 minut


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní perník s dýní a ořechy

Andrea P.


Sdílet tento recept

Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem

Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem


Vytisknout recept
Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady a vylejeme do vyššího plechu, který předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Vypeckované a na menší kousky nakrájené ovoce obalíme ve skořicovém cukru a naskládáme na těsto.
  3. Pečeme na 170°C 40-45 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem

Andrea P.

Sdílet tento recept