Čokoládový dort

Vytisknout recept
Čokoládový dort
Doba přípravy 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
Doba přípravy 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Kakaový krém
Pokyny
  1. Nejdříve si smícháme všechny sypké ingredience, poté tekuté. Nakonec vše spojíme ve vláčné těsto. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 175 °C cca 30 - 40 minut. Záleží, jak máme velkou formu. Vyzkoušíme špejlí. 🙂 Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Vychladlý korpus prokrojíme, pomažeme krémem, opět spojíme a zbylým krémem pomažeme celý dort. Zdobíme podle své fantazie. Tento dort vyráběla má dcera pro svého přítele, který má rád všechny "Kinder" věci. Zde ozdobeno ještě belgickými pralinkami.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Čokoládový dort

Sdílet tento recept
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]

MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
MRAMOROVÁ BANÁNOVÁ BÁBOVKA
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 1 hodina
Porce
bábovka
Suroviny
SUCHÉ INGREDIENCE
MOKRÉ INGREDIENCE
Pokyny
  1. Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme nebo ideálně použijeme formu silikonovou. V jedné míse smícháme suché ingredience krom kakaa a mokré pomixujeme. Do mokré směsi postupně vmícháváme směs suchou. Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao. Světlejší těsto nalijeme na dno formy a tmavé na něj. Pomocí vidličky těsto opatrně krouživými pohyby promícháme. Pečeme přibližně hodinu nebo dokud špejle zapíchnutá až na dno bábovky nebude suchá.
Poznámky k receptu

Fotografii s receptem pro vás připravil: https://www.upfood.cz/.

Sdílet tento recept

Podzimní perník s dýní a ořechy

Podzimní perník s dýní a ořechy

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]


Vytisknout recept


Podzimní perník s dýní a ořechy

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut

Porce
osob


Suroviny

Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut

Porce
osob


Suroviny


Pokyny
  1. Nejprve smícháme mouky, prášek do pečiva, sodu, koření a cukry. Přidáme ostatní suroviny kromě dýně a ořechů a vyšleháme. Na závěr vmícháme dýni a ořechy. Těsto nalijeme do vyššího plechu, který před tím vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pečeme na 170°C asi 35-40 minut


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Podzimní perník s dýní a ořechy

Andrea P.


Sdílet tento recept

Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem

Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 45 minut
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Suroviny na těsto vyšleháme dohromady a vylejeme do vyššího plechu, který předem vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  2. Vypeckované a na menší kousky nakrájené ovoce obalíme ve skořicovém cukru a naskládáme na těsto.
  3. Pečeme na 170°C 40-45 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Perník z celozrnné špaldové mouky s ovocem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Banánová buchta

Banánová buchta


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Banánová buchta
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Pokyny
  1. Do mísy nasypeme cukru, přidáme zakysanou smetanu a vejce a ručním mixérem zamícháme.
  2. Přidáme rozmačkané banány, vanilkový extrakt a opět zamícháme.
  3. Nasypeme mouku, jedlou sodu a sůl naposledy mixérem zamícháme a nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a ručně promícháme.
  4. Těsto vlijeme na menší vymazány máslem a vysypaný moukou plech a pečeme při teplotě 190°C cca 25 minut.
  5. Po vychladnutí namažeme polevu.
Poleva:
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme, až se rozpustí na ohni. Na dně bude trošičku nahnědé.
  2. Necháme chvilku vychladnout a zamícháme do másla cukr a vanilkový extrakt.
  3. Natřeme na buchtu a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánová buchta

Sdílet tento recept

Vláčný čokoládový „chléb“ z cukety

Vláčný čokoládový „chléb“ z cukety


Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Vláčný čokoládový "chléb" z cukety
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 60 min
Porce
Suroviny
Do menší misky nasypeme:
Do větší mísy:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 60 min
Porce
Suroviny
Do menší misky nasypeme:
Do větší mísy:
Pokyny
  1. Do menší misky: nasypeme hladkou mouku, práškové kakaao, jedlou sodu, sůl a promícháme metličkou
  2. Do větší mísy: dame vejce, rozpuštěné máslo, olej, hnědý cukru a vanilkový extrakt. Metličkou promícháme a nasypeme k tomu (první misku)- mouku smíchanou s kakaem, jedlou sodou a solí. Dále přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu a slzičky čokolády.
  3. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  4. Do skleněného podlouhlého pekáčku nalijeme těsto, vrch posypeme čokoládovými slzičkami a pečeme přibližně cca 50 minut.
  5. Po vytáhnutí necháme stát přibližně 15 minut. Okraje oddělíme nožem a vyklopíme.
  6. Podává se vlažný.
  7. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Vláčný čokoládový „chléb“ z cukety

Sdílet tento recept