
Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 20 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
Na těsto:
- 400 g celozrnné špaldové mouky
- 1 ks prášek do pečiva
- 2 lžičky soli zarovnané
- 2 ks vejce
- 250 ml mléka
- 50 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku prolisovaného
- 1 lžíci rozmarýnu najemno nasekaného
Na koláč:
- jakoukoliv zeleninu dle chuti Já jsem použila zeleninovou směs Ajvar – z paprik, lilku a rajčat
Na posypání:
- 100 g tvrdého sýru nastrouhaný
- rozmarýn nasekaný
Na pokapání:
- 2 lžíce olivového oleje
Suroviny
Na těsto:
Na koláč:
Na posypání:
Na pokapání:
|
![]() |
Pokyny
- Všechny suroviny smícháme dohromady a vyšleháme hladké těsto, které nalijeme na plech s pečícím papírem. Na těsto natřeme zeleninovou smět, posypeme nastrouhaným sýrem a rozmarýnem. Pokapeme olejem a pečeme na 170°C asi 20 minut.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Slaný koláč ze špaldové mouky s Ajvarem
Andrea P.
Sdílet tento recept