Koláčky plněné karamelovou hruškou

Koláčky plněné karamelovou hruškou


Vytisknout recept
Koláčky plněné karamelovou hruškou
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Pokyny
  1. Začneme přípravou kvásku: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme vzejít.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Necháme ho na teplém místě vykynout.
  3. Mezitím si připravíme drobenku – vše smícháme a náplň: hrušky zbavíme slupky i jadřince, nakrájíme na malé kousky. Pánev necháme trochu nahřát, nasypeme cukr, který když se rozpustí a začne hnědnout, zasypeme hruškami, přidáme vanilkový cukr a za občasného míchání povaříme – necháme vyvařit šťávu. Trvá to asi 20 minut. Ke konci hlídáme a stále mícháme, aby se hrušky nepřipálily. Přendáme na talíř a necháme vychladit.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme napůl, vyválíme a nakrájíme na 16 čtverečků (celkem bude 32 koláčků). Dáme lžičku vychlazené náplně.
  5. Zabalíme, přendáme na plech s pečícím papírem, trochu rozplácneme, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C dorůžova.
  6. Ihned po vyndání z trouby pokapeme horkým máslem s rumem a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláčky plněné karamelovou hruškou

Andrea P.

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 8 Average: 3.1]
Vytisknout recept
HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ
Výborný sladký moučník.
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 50 minut
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přimícháme olej, mléko a mouku promíchanou se špetkou soli a kypřicím práškem. Dobře promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný menší pekáč.
  2. Poklademe oloupanými hruškami bez jádřinců nakrájenými na plátky, posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a pečeme asi 30 minut při 150st.C.
  3. Potom koláč polijeme polevou. Připravíme ji tak, že máslo, med a cukr pomalu zahřejeme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Po zalití pečeme asi tak 20 minut dozlatova.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! :-).. Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: HRUŠKOVÝ KOLÁČ V MEDOVÉ POLEVĚ

Sdílet tento recept