Hovězí hrudí na paprice

Hovězí hrudí na paprice


Vytisknout recept
Hovězí hrudí na paprice
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme nakrájenou slaninu, lehce orestujeme, přidáme nakrájené maso a opět orestujeme. Podlijeme vodou nebo hovězím vývarem, přidáme mletou papriku, nakrájenou červenou papriku, protlak, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, sůl, pepř a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
  2. Příloha se hodí jakákoliv – těstoviny, rýže, knedlík i pečivo
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí hrudí na paprice

Andrea P.

Sdílet tento recept

Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Hovězí pečeně na zelenině s rýží


Vytisknout recept
Hovězí pečeně na zelenině s rýží
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 90 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Maso polovinou špeku prošpikujeme, osolíme, opeříme, v pánvi na sádle ze všech stran opečeme a přendáme do pekáče. Do pánve přidáme zbytek nakrájeného špeku a spolu s cibulí opečeme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, mletou červenou papriku, protlak, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a povaříme. Nalijeme do pekáče k masu, přiklopíme a pečme na 220°C asi hodinu až dvě podle velikosti masa.
  2. Poté maso vyjmeme, omáčku dáme do hrnce, můžeme dle potřeby zahustit moukou, povaříme, rozmixujeme nebo propasírujeme (ale nemusíme).
  3. Jako přílohu jsem zvolila rýži basmati, ale hodí se i knedlík nebo těstoviny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Hovězí pečeně na zelenině s rýží

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pečené hovězí na víně se zeleninou

Pečené hovězí na víně se zeleninou


Vytisknout recept
Pečené hovězí na víně se zeleninou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 150 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Na pánvi, na oleji zprudka opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran. Maso přendáme do pekáče, do pánve dáme nasekanou cibuli a opečeme. Pak přidáme nastrouhanou mrkev, petržel, nakrájený česnek a orestujeme. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a povaříme.
  2. Směs z pánve nalijeme k masu, přidáme větvičky z rozmarýnu, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a pomalu pečeme 2 hodny.
  3. Poté maso vyndáme na talíř a přiklopíme.
  4. V pánvi nasucho opražíme lžíci hladké mouky, nalijeme výpek se zeleninou z pekáče, dle potřeby přidáme trochu vody nebo vývaru a za stálého míchání povaříme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme. Měla by vzniknout hustá omáčka.
  5. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečené hovězí na víně se zeleninou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Rychlý hamburger

Rychlý hamburger


Vytisknout recept
Rychlý hamburger
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osoby
Pokyny
  1. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Z masa utvoříme tenké placky, které z obou stran opečeme na oleji. Housky rozkrojíme a na řezu na sucho opečeme. Housku naplníme dle chuti. Já nejprve použila kečup, cibuli, maso, salát, rajčata a majonézu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlý hamburger

Andrea P.

Sdílet tento recept