Vláčný čokoládový „chléb“ z cukety

Vláčný čokoládový „chléb“ z cukety


Vytisknout recept
Vláčný čokoládový "chléb" z cukety
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 60 min
Porce
Suroviny
Do menší misky nasypeme:
Do větší mísy:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 60 min
Porce
Suroviny
Do menší misky nasypeme:
Do větší mísy:
Pokyny
  1. Do menší misky: nasypeme hladkou mouku, práškové kakaao, jedlou sodu, sůl a promícháme metličkou
  2. Do větší mísy: dame vejce, rozpuštěné máslo, olej, hnědý cukru a vanilkový extrakt. Metličkou promícháme a nasypeme k tomu (první misku)- mouku smíchanou s kakaem, jedlou sodou a solí. Dále přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu a slzičky čokolády.
  3. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  4. Do skleněného podlouhlého pekáčku nalijeme těsto, vrch posypeme čokoládovými slzičkami a pečeme přibližně cca 50 minut.
  5. Po vytáhnutí necháme stát přibližně 15 minut. Okraje oddělíme nožem a vyklopíme.
  6. Podává se vlažný.
  7. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Vláčný čokoládový „chléb“ z cukety

Sdílet tento recept

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony


Vytisknout recept
Grilované plněné žampiony
Grilované plněné žampiony
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 10 min
Porce
osoby
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 10 min
Porce
osoby
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
Grilované plněné žampiony
Pokyny
Žampiony:
  1. Žampiony si očistíme, vydlabeme nožičky a potřeme bylinkovým máslem ze všech stran a položíme na plech anebo na zapékací pekáček.
Bylinkové máslo:
  1. Do misky si dáme máslo a v mikrovlnce roztavíme anebo na ohni v rendlíčku. Promícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou.
  2. Žampiony naplníme rajčátky a mozzarellou a dáme do trouby na teplotu- gril. Grilujeme mírně dozlatova cca 8 minut.
Balzamikove glazé:
  1. Mezitím si připravíme balzamikove glazé. Do rendlíčku nalijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr a pozvolna mícháme, až nám glazé zkaramelizuje.
  2. Na talíři žampiony pokapeme balzamikovým glazé a posypeme nasekanou bazalkou. Můžete mírně posolit.
Poznámky k receptu

Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/stuffed-portobello-mushrooms/

Přeji dobrou chuť! ..Reny K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Grilované plněné žampiony

Sdílet tento recept