Vláčný čokoládový „chléb“ z cukety

Vláčný čokoládový „chléb“ z cukety


Vytisknout recept
Vláčný čokoládový "chléb" z cukety
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 60 min
Porce
Suroviny
Do menší misky nasypeme:
Do větší mísy:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 60 min
Porce
Suroviny
Do menší misky nasypeme:
Do větší mísy:
Pokyny
  1. Do menší misky: nasypeme hladkou mouku, práškové kakaao, jedlou sodu, sůl a promícháme metličkou
  2. Do větší mísy: dame vejce, rozpuštěné máslo, olej, hnědý cukru a vanilkový extrakt. Metličkou promícháme a nasypeme k tomu (první misku)- mouku smíchanou s kakaem, jedlou sodou a solí. Dále přidáme na hrubo nastrouhanou cuketu a slzičky čokolády.
  3. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  4. Do skleněného podlouhlého pekáčku nalijeme těsto, vrch posypeme čokoládovými slzičkami a pečeme přibližně cca 50 minut.
  5. Po vytáhnutí necháme stát přibližně 15 minut. Okraje oddělíme nožem a vyklopíme.
  6. Podává se vlažný.
  7. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony

Grilované plněné žampiony


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Grilované plněné žampiony
Grilované plněné žampiony
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 10 min
Porce
osoby
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 10 min
Porce
osoby
Suroviny
Bylinkové máslo:
Balzamikové glazé:
Na ozdobu:
Grilované plněné žampiony
Pokyny
Žampiony:
  1. Žampiony si očistíme, vydlabeme nožičky a potřeme bylinkovým máslem ze všech stran a položíme na plech anebo na zapékací pekáček.
Bylinkové máslo:
  1. Do misky si dáme máslo a v mikrovlnce roztavíme anebo na ohni v rendlíčku. Promícháme s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou.
  2. Žampiony naplníme rajčátky a mozzarellou a dáme do trouby na teplotu- gril. Grilujeme mírně dozlatova cca 8 minut.
Balzamikove glazé:
  1. Mezitím si připravíme balzamikove glazé. Do rendlíčku nalijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr a pozvolna mícháme, až nám glazé zkaramelizuje.
  2. Na talíři žampiony pokapeme balzamikovým glazé a posypeme nasekanou bazalkou. Můžete mírně posolit.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Grilované plněné žampiony

Sdílet tento recept