
Polévka z brukve čínské a batáty

Doba přípravy | 10 min. |
Doba vaření | 30 |
Porce |
os
|
Suroviny
- 1 ks cibule
- 1 lžíce másla ghí
- 3 ks batáty můžete nahradit brambory
- hrst hlívy ústřičné čerstvé
- 4 ks bok choy- brukev čínskou rozpůlené na poloviny
- sůl, pepř, 1 lžička sladké papriky, kmín,bylinky (anebo sušené bylinky)
- 4 stroužky česneku prolisované
- voda anebo vývar
Suroviny
|
![]() |
Pokyny
- Do velkého hrnce nasypeme na jemno nakrájenou cibuli a na másle ghí orestujeme do zlatova. Přidáme očištěné hlívy, promícháme, poprášíme sladkou papriku, nasypeme kmín a zalijeme vývarem.
- Po cca 10 minutách přidáme na kostičky batáty (anebo brambory), bylinky, prolisovaný česnek a uvaříme do měkka.
- Nakonec přidáme na poloviny nakrájené bok choy -brukev čínskou a krátce povaříme, Dochutíme solí a pepřem.
- Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu
Recipe in English for our international fans: https://reny-cookbook.com/recipe/bok-choy-and-sweet-potato-soup/
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Polévka s pak choi a batáty
Sdílet tento recept