

Doba přípravy | 40 minut |
Doba vaření | 15-20 minut |
Doba nečinnosti | 1 hodina |
Porce |
osob
|
- 300 g hladké mouky
- 70 g moučkového cukru
- 150 g změklého tuku např. Hera
- 100 g kandovaného ovoce (malinké kousky nebo pokrájíme)
- 50 g rozinek + rum na naložení
- 50 g mletých mandlí
- 50 g nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžičku kypřicího prášku
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 1 špetku soli
- 1 ks vejce
Suroviny
|
![]() |
- Rozinky si namočíme den předem do rumu, necháme na sítku okapat, pokrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka, která přeložíme, ale ne úplně napůl, aby vznikl okraj – typický tvar štoly. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 170°C asi 15 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme teplým rozehřátým máslem a obalíme v moučkové cukru. Necháme vychladit. Skladujeme v uzavřené dóze. Jsou ihned k jídlu, ale vydrží i měsíc, tak můžeme upéct v předstihu.
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Miništoly
Andrea P.