Nadýchaný perník

Vytisknout recept
Nadýchaný perník
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 25-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 25-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem do hladké pěny. Poté přimícháme zbylé suroviny a vyšleháme v hladké těsto. Hotové těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pečeme na 180 °C cca 25 minut. Můžeme namazat marmeládou, polít čokoládou. Já přidala ještě kokos. Uvedené množství je na velký pekáč.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit i v diskuzi na FB stránce: Nadýchaný perník

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Špaldový koláč s tvarohem a hruškami

Vytisknout recept
Špaldový koláč s tvarohem a hruškami
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
Pokyny
  1. Vyhněteme všechny ingredience na těsto a hotové těsto upěchujeme do koláčové formy. Nezapomeňte zvednout okraje. Ingredience na náplň všechny společně vyšleháme a nalijeme na těsto. Mezitím si připravíme hrušky. Rozpůlíme je podélně, zbavíme jadřinců a nařizneme na hřbetu. Dáme povařit se všemi uvedenými surovinami, zhruba 3 minuty a poklademe na tvarohovou náplň. Pečeme zhruba 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

 

Přeji vám krásné podzimní dny, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Špaldový koláč s tvarohem a hruškami

 

Sdílet tento recept

Loupáky metodou tang zhong


Vytisknout recept


Loupáky metodou tang zhong

Porce
lidi


Suroviny
Tang zhong

Těsto

Porce
lidi


Suroviny
Tang zhong

Těsto


Pokyny
  1. Nejdříve si připravíme tang zhong.
    V malém kastrůlku promícháme mouku s vodou. Mícháme a zahříváme 2 - 3 minuty, až směs zhoustne. Přendáme do mističky a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu.

    Poté se všechny ingredience smíchájí, včetně směsi tang zhong. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout zhruba 60 - 90 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, ze kterých vyválíme trohúhelníky a srolujeme do tvaru rohlíku.

    Vyválené loupáky pokládáme v dostatečných rozestupech na plech, necháme ještě vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.

    Pečeme 10 - 12 minut při teplotě 220 °C


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Loupáky metodou thang zhong

Nechte si chutnat, Markéta


Sdílet tento recept

Pudinkové cukroví

Vytisknout recept
Pudinkové cukroví
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min péct
Porce
Suroviny
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min péct
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odpočinout. Původně je strojkové, ale já ho vykrajuji. Vyválíme, vykrajujeme a dáme péct na 150 °C cca 15 minut. Slepujeme nejlépe rybízovou marmeládou a poté do poloviny namáčíme v čokoládě. Přeji všem krásné Vánoce, Markéta
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádrřit také v diskuzi na FB: Pudinkové cukroví

Sdílet tento recept

Plněné ořechy

Vytisknout recept
Plněné ořechy
Porce
Porce
Pokyny
  1. Těsto necháme dvě hodiny odležet.
  2. Naplníme formičky a upečeme.
  3. Po vychladnutí plníme.
  4. Ořechy naplníme a slepíme k sobě.
  5. Rozpustíme: na 100 g čokolády 30 g ztuženého tuku
  6. Kulaté konce máčíme v čokoládě.
Poznámky k receptu

Diskuze pod receptem:
odkaz k příspěvku na FB

Sdílet tento recept

Miništoly

Miništoly
Vytisknout recept
Miništoly
Miništoly
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Miništoly
Pokyny
  1. Rozinky si namočíme den předem do rumu, necháme na sítku okapat, pokrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka, která přeložíme, ale ne úplně napůl, aby vznikl okraj – typický tvar štoly. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 170°C asi 15 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme teplým rozehřátým máslem a obalíme v moučkové cukru. Necháme vychladit. Skladujeme v uzavřené dóze. Jsou ihned k jídlu, ale vydrží i měsíc, tak můžeme upéct v předstihu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Miništoly

Andrea P.

Sdílet tento recept