Špaldový koláč s tvarohem a hruškami

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Špaldový koláč s tvarohem a hruškami
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut péct
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Náplň
Hrušky
Pokyny
  1. Vyhněteme všechny ingredience na těsto a hotové těsto upěchujeme do koláčové formy. Nezapomeňte zvednout okraje. Ingredience na náplň všechny společně vyšleháme a nalijeme na těsto. Mezitím si připravíme hrušky. Rozpůlíme je podélně, zbavíme jadřinců a nařizneme na hřbetu. Dáme povařit se všemi uvedenými surovinami, zhruba 3 minuty a poklademe na tvarohovou náplň. Pečeme zhruba 30 minut při 160 °C.
Poznámky k receptu

 

Přeji vám krásné podzimní dny, Markéta

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Špaldový koláč s tvarohem a hruškami

 

Sdílet tento recept

Loupáky metodou tang zhong

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 4]


Vytisknout recept


Loupáky metodou tang zhong

Porce
lidi


Suroviny
Tang zhong

Těsto

Porce
lidi


Suroviny
Tang zhong

Těsto


Pokyny
  1. Nejdříve si připravíme tang zhong.
    V malém kastrůlku promícháme mouku s vodou. Mícháme a zahříváme 2 - 3 minuty, až směs zhoustne. Přendáme do mističky a přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu.

    Poté se všechny ingredience smíchájí, včetně směsi tang zhong. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout zhruba 60 - 90 minut. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, ze kterých vyválíme trohúhelníky a srolujeme do tvaru rohlíku.

    Vyválené loupáky pokládáme v dostatečných rozestupech na plech, necháme ještě vykynout. Po vykynutí potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem.

    Pečeme 10 - 12 minut při teplotě 220 °C


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Loupáky metodou thang zhong

Nechte si chutnat, Markéta


Sdílet tento recept

Pudinkové cukroví

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Pudinkové cukroví
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min péct
Porce
Suroviny
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min péct
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odpočinout. Původně je strojkové, ale já ho vykrajuji. Vyválíme, vykrajujeme a dáme péct na 150 °C cca 15 minut. Slepujeme nejlépe rybízovou marmeládou a poté do poloviny namáčíme v čokoládě. Přeji všem krásné Vánoce, Markéta
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádrřit také v diskuzi na FB: Pudinkové cukroví

Sdílet tento recept

Plněné ořechy

Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Plněné ořechy
Porce
Porce
Pokyny
  1. Těsto necháme dvě hodiny odležet.
  2. Naplníme formičky a upečeme.
  3. Po vychladnutí plníme.
  4. Ořechy naplníme a slepíme k sobě.
  5. Rozpustíme: na 100 g čokolády 30 g ztuženého tuku
  6. Kulaté konce máčíme v čokoládě.
Poznámky k receptu

Diskuze pod receptem:
odkaz k příspěvku na FB

Sdílet tento recept

Miništoly

Miništoly
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Miništoly
Miništoly
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15-20 minut
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
osob
Suroviny
Miništoly
Pokyny
  1. Rozinky si namočíme den předem do rumu, necháme na sítku okapat, pokrájíme na malé kousky, přidáme k ostatním surovinám a vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici. Vyválíme silnější plát, vykrájíme kolečka, která přeložíme, ale ne úplně napůl, aby vznikl okraj – typický tvar štoly. Pečeme na plechu s pečícím papírem na 170°C asi 15 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme teplým rozehřátým máslem a obalíme v moučkové cukru. Necháme vychladit. Skladujeme v uzavřené dóze. Jsou ihned k jídlu, ale vydrží i měsíc, tak můžeme upéct v předstihu.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Miništoly

Andrea P.

Sdílet tento recept

Jablečný podzimní koláč

jablečný podzimníkoláč
Dáte příspěvku 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]
Vytisknout recept
Jablečný podzimní koláč
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Doba přípravy 1-1,5 hodiny
Doba vaření 40 min pečení
Porce
koláč
Suroviny
Těsto
Náplň
Na ozdobení
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto. Odložíme si zhruba 1/3 těsta, kterou budeme potřebovat na zdobení. Zbylé dvě třetiny vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy. Připravíme si puding (úplně stejně jako z půl litru), vmícháme tvaroh a cukr a řádně vyšleháme. Nalijeme na těsto. Jablíčka omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadřinců. Krájíme na tenké plátky. Nakrájená jablíčka vložíme na pět do teplé vody s citrónem. Poté vše přendáme do mikrovlnné trouby a necháme 4 minuty zahřívat. Teď jdeme připravit růžičky. Vyválíme si proužky o rozměrech cca 15 x 3 cm. Na vrchní půlku poklademe jablíčka (my daly pět plátků), těsto přes ně přeložíme a zarolujeme. Poté vyválíme mřížky a můžeme ještě dozdobit lístečky. Pečeme na 170 - 180 °C zhruba 40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Podzimní jablečný koláč

Přeji dobrou chuť a krásný podzim, Markéta

 

Sdílet tento recept