Palačinkový dort s ovocem a čokoládou

Palačinkový dort s ovocem a čokoládou


Vytisknout recept
Palačinkový dort s ovocem a čokoládou
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut smažení
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 30 minut smažení
Porce
lidí
Suroviny
Těsto
Pokyny
  1. Všechny suroviny smícháme a metlou vyšleháme v hladké těsto. Lehce potřeme pánvičku olejem a smažíme z obou stran. Smetanu zahřeji a až se začnou tvořit bublinky, přidáme nalámanou čokoládu a cukr. Vymícháme a necháváme už jen zahřívat. Usmažíme palačinku, potřeme čokoládovou polevou, poklademe ovocem a mandlemi. Celý postup opakujeme, až vytvoříme celý dort. Dozdobíme čokoládou, ovocem a mandlemi.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Palačinkový dort s ovocem a čokoládou

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]

Košíčky Izidor

Košíčky Izidor


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Košíčky Izidor
Pracnější recept, ale výsledek stojí za to 😉 …pečení a následné plnění lze rozdělit – každý den udělat jeden krok
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
Suroviny
Ořechová náplň:
Čokoládový krém:
Čokoládová poleva:
Doba přípravy 60 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
Suroviny
Ořechová náplň:
Čokoládový krém:
Čokoládová poleva:
Pokyny
  1. Košíčky: z přísad na zpravujeme těsto, které necháme hodinu v chladu uležet. Poté plníme do malých formiček tak, aby vzniklo místo na naplnění (jen tenkou vrstvu) Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit.
  2. Pečeme na 170 °C. Před vyklopením necháme trochu vychladit. Po vychlazení (klidně i za několik dní) dáme na dno trochu rybízové marmelády a ořechovou náplň: smícháme ořechy s cukry a přimícháme rum.
  3. Poté pomocí cukrářského sáčku s hubičkou nastříkáme Čokoládový krém: nad parou šleháme vejce s cukry do zhoustnutí. Za občasného prošlehání necháme vychladit. Poté postupně zašleháváme změklé máslo s kakaem. Naplněné košíčky necháme ztuhnout (klidně do druhého dne)
  4. a pak máčíme v čokoládové polevě: nad parou rozpustíme čokoládu s tukem
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Košíčky Izidor

Andrea P.

Sdílet tento recept

Koláčky plněné karamelovou hruškou

Koláčky plněné karamelovou hruškou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Koláčky plněné karamelovou hruškou
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
kusů
Suroviny
Těsto:
Kvásek:
Náplň:
Dále:
Drobenka:
Na dokončení:
Na posypání:
Pokyny
  1. Začneme přípravou kvásku: do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme vzejít.
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zpracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Necháme ho na teplém místě vykynout.
  3. Mezitím si připravíme drobenku – vše smícháme a náplň: hrušky zbavíme slupky i jadřince, nakrájíme na malé kousky. Pánev necháme trochu nahřát, nasypeme cukr, který když se rozpustí a začne hnědnout, zasypeme hruškami, přidáme vanilkový cukr a za občasného míchání povaříme – necháme vyvařit šťávu. Trvá to asi 20 minut. Ke konci hlídáme a stále mícháme, aby se hrušky nepřipálily. Přendáme na talíř a necháme vychladit.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme napůl, vyválíme a nakrájíme na 16 čtverečků (celkem bude 32 koláčků). Dáme lžičku vychlazené náplně.
  5. Zabalíme, přendáme na plech s pečícím papírem, trochu rozplácneme, potřeme vejcem, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C dorůžova.
  6. Ihned po vyndání z trouby pokapeme horkým máslem s rumem a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Koláčky plněné karamelovou hruškou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Citronovo-kokosové Crinkles

Citronovo-kokosové Crinkles


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Citronovo-kokosové Crinkles
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Porce
osob
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Všechny výše uvedené suroviny zamícháme, třeme vařečkou, až se spojí, trochu lepivé těsto.
  2. Poté dáme těsto na hodinu do ledničky, vyndáme a děláme menší kuličky,
  3. Kuličky vyválíme v krystalovém cukru a pak následně v moučkovém.
  4. Dáme na plech vyloženým pečícím papírem, dostatečně od sebe, protože těsto nabude a pečeme při teplotě 170°C cca 12 minut.
  5. Nečekejte, až bude povrch tvrdý, musí být spíš měkčí, až Crinkles vystydnou, uvnitř však zůstávají krásně měkké. (Přibližně 40 ks Crinkles).
  6. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Sdílet tento recept

Vepřové plátky v houbové omáčce

Vepřové plátky v houbové omáčce


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Vepřové plátky v houbové omáčce
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Rozpálíme olej a zprudka maso opečeme z obou stran. Maso postupně opékáme a vyndáváme na talíř. Do výpeku dáme nakrájené houby, osolíme, přidáme mletý kmín a chvilku podusíme ve vlastní šťávě. Pak do hrnce vrátíme maso, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Na závěr zahustíme smetanou, ve které rozmícháme hladkou mouku. Povaříme a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila kynutý houskový knedlík, ale hodí se i těstoviny.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřové plátky v houbové omáčce

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo

Kakaové čajové pečivo


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Kakaové čajové pečivo
Kakaové čajové pečivo
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Kakaové čajové pečivo
Pokyny
  1. Připravíme si velkou skleněnou mísu a přes síto přesypeme mouku, kakao, moučkový cukr, sůl a kypřicí prášek. Metličkou vše v míse promícháme.
  2. Přidáme změklé máslo, zamícháme a nakonec si zvlášť v jiné misce rozkvedláme vejce s vanilkovou esencí.
  3. Nalijeme k těstu a vše důkladně promícháme.
  4. Těsto necháme odpočinout a vychladnout v lednici cca 1 hodinu.
  5. Na plech dáme pečící papír a z těsta tvarujeme malé kuličky, které potom všechny obalíme v moučkovém cukru.
  6. Pečeme v předehřáté troubě při 190°C cca 12 minut.
  7. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB:

Sdílet tento recept

Kynutý koláč se švestkami a mákem

Kynutý koláč se švestkami a mákem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Kynutý koláč se švestkami a mákem
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 30 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Maková náplň:
Dále:
Doba přípravy 40 minut
Doba vaření 30 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Maková náplň:
Dále:
Pokyny
  1. Ze surovin na těsto zpracujeme hladké těsto, které se nelepí a necháme 2 hodiny vykynout.
  2. Příprava náplně: mléko přivedeme k varu, přisypeme ostatní suroviny, 1 minutu povaříme, odstavíme a necháme vychladit
  3. Vykynuté těsto vyválíme na plech, potřeme náplní
  4. naskládáme nakrájené švestky, můžeme posypat drobenkou a necháme 15 minut odpočívat.
  5. Mezi tím si nahřejeme troubu na 160° C. Pečeme asi 30 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý koláč se švestkami a mákem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Napoleonská bábovka

Napoleonská bábovka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Napoleonská bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
bábovka
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut péct
Porce
bábovka
Pokyny
  1. Nejdříve vyšleháme máslo. Do vyšlehaného másla zašleháme moučkový cukr. Poté postupně zašleháváme po jednom vejci (zhruba jednu minutu každé vejce). Přidáme mouku s kypřícím práškem a nakonec mleté oříšky s nastrouhanou čokoládou. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme na 180°C ve střední části trouby, cca 40 minut. Posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí krájíme a podáváme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Napoleonská bábovka

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept