Pirohy se zelím

Pirohy se zelím


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 2.5]

Vytisknout recept
Pirohy se zelím
vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
Těsto:
  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Všechny suroviny i s kváskem smícháme a uhněteme těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakanout.
  2. Poté těsto vyválíme, nakrájíme na kostičky, dáme lžíci vychlazené náplně a přeložíme.
  3. Potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem a pečeme na 170°C dozlatova
Náplň:
  1. Na sádle osmažíme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme najemno nakrájené zelí, přidáme sůl, pepř, kmín a orestujeme. Pod poklicí podusíme asi 10 minut. Zelí musí zůstat tvrdší.
Poznámky k receptu

…vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pirohy se zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Išlské dortíčky

Išlské dortíčky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3.7]

Vytisknout recept
Išlské dortíčky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Pokyny
Těsto:
  1. Zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Vychlazené mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme mandlemi.
Krém:
  1. Vše vyšleháme v hladký krém
čokoládová poleva:
  1. Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Išlské dortíčky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Makové hvězdičky

Makové hvězdičky


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.4]

Vytisknout recept
Makové hvězdičky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které dáme do lednice na jednu hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme na 160°C cca 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také  diskuzi na našich FB stránkách: Makové hvězdičky

Přeji krásný adventní čas

Markéta

Sdílet tento recept

Závin ze zakysané smetany

Závin ze zakysané smetany


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 3.5]

Vytisknout recept
Závin ze zakysané smetany
Na 4 nohavice
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme chvilku v chladu odpočinout.
  2. Mezitím si očistíme a nastrouháme jablka.
  3. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme. Na těsto dáme jablka, posypeme skořicí, vanilkový i krupicovým cukrem a zavineme.
  4. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Po upečení pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Závin ze zakysané smetany

Andrea P.

Sdílet tento recept

Vepřový řízek v těstíčku

Vepřový řízek v těstíčku


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Vepřový řízek v těstíčku
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Na těstíčko:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Na těstíčko:
Pokyny
  1. Suroviny na těstíčko vyšleháme.
  2. Maso naklepeme, osolíme a opeříme, obalíme v těstíčku a osmažíme z obou stran.
Poznámky k receptu

Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s cibulkou

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Vepřový řízek v těstíčku

Andrea P.

Sdílet tento recept

Krkovička na houbách s rýží

Krkovička na houbách s rýží


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]

Vytisknout recept
Krkovička na houbách s rýží
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve si dáme namočit houby. Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, nakrojíme okraje (aby se maso nekroutilo), osolíme, opepříme a na pánvi na oleji opečeme z obou stan. Maso přendáváme do hrnce. Když opečeme poslední maso, do výpeku dáme orestovat cibuli, poprášíme moukou i červenou paprikou a chvilku promícháváme. Pak zalijeme vodou, povaříme a přilijeme k masu. Přidáme okapané houby, prolisovaný česnek, hořčici, osolíme a podusíme asi 20-30 minut. Podáváme s rýží případně knedlíkem nebo vařeným bramborem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Krkovička na houbách s rýží

Andrea P.

Sdílet tento recept

Čokoládový koláč


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Čokoládový koláč
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 20-30 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve necháme rozpustit máslo s čokoládou. Pak se všechny ingredience smíchají v hustší těsto, je to typ brownies, je hustší a nevyběhne, jako klasické koláče. těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 160°C 20-30 minut. Dozdobíme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Čokoládový koláč

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Bramborák s houbovou směsí


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Bramborák s houbovou směsí
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 30 min
Porce
osob
Pokyny
  1. Syrové brambory nastrouháme, slijeme přebytečnou vodu a ze všech ingrediencí vymícháme těsto. Bude-li se nám zdát husté, poředíme mlékem, opačně můžeme přidat mouku na zahuštění. Smažíme na oleji u obou stran. Na houbovou směs: Očištěné, pokrájené houby dáme na pánev na zpěněnou cibulku a chvilku podusíme. Podáváme jako přílohu k bramborákům.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také na našich FB stránkách: Bramboráky s houbovou směsí

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept