Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou


Vytisknout recept
Muffiny s čokoládou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20-25 minut péct na 180°C
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20-25 minut péct na 180°C
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Vyšleháme spolu vejce, mléko a máslo. Přidáme smíchané sypké suroviny, do kterých jsme přidali i čokoládové čočky (nebo nasekanou čokoládu). Čokoláda nepůjde ke dnu při pečení. Plníme košíčky směsí a dáme do vyhřáté trouby. Z této dávky bylo deset muffinů. Pečeme při 180°C, 20 - 25 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Muffiny s čokoládou

Nechte si chutnat, Markéta

Sdílet tento recept

Skořicové spirály


Vytisknout recept
Skořicové spirály
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Na potírání:
Na posypávání:
Pokyny
  1. Kvásek: do 100 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, zamícháme a necháme vykynout
  2. Kvásek přidáme k ostatním surovinám a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na půl. Z každé půlky vyválíme obdélník, potřeme zchladlým rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí, nakrájíme na 12 proužků, stočíme do spirály a naskládáme do máslem vymazaných forem na muffiny. Necháme chvilku kynout a pečeme na 160°C asi 20 minut. Ihned po vyndání z trouby potřeme horkým rozpuštěným máslem a posypeme cukrem se skořicí.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Skořicové spirály

Andrea P.

Sdílet tento recept

Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept

Mrkvánky s ovocnou náplní


Vytisknout recept
Mrkvánky s ovocnou náplní
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Na posypání:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Na posypání:
Pokyny
  1. Mouku, sůl a prášek do pečiva smícháme. Přidáme mrkev nastrouhanou najemno, změklé máslo, tvaroh a spojíme v těsto, které vyválíme a vykrájíme malá kolečka
  2. Na každé kolečko dáme marmeládu nebo povidla. Kolečka přehněte a pečeme na 180 °C 10-15 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Mrkvánky s ovocnou náplní

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pirohy se zelím

Pirohy se zelím


Vytisknout recept
Pirohy se zelím
vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
Těsto:
  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Všechny suroviny i s kváskem smícháme a uhněteme těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakanout.
  2. Poté těsto vyválíme, nakrájíme na kostičky, dáme lžíci vychlazené náplně a přeložíme.
  3. Potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem a pečeme na 170°C dozlatova
Náplň:
  1. Na sádle osmažíme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme najemno nakrájené zelí, přidáme sůl, pepř, kmín a orestujeme. Pod poklicí podusíme asi 10 minut. Zelí musí zůstat tvrdší.
Poznámky k receptu

…vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pirohy se zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Išlské dortíčky

Išlské dortíčky


Vytisknout recept
Išlské dortíčky
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 10 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Krém:
Čokoládová poleva:
Na ozdobu:
Pokyny
Těsto:
  1. Zpracujeme hladké těsto a necháme je v chladu alespoň dvě hodiny odležet. Poté vyválíme tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. Pečeme při 180 °C asi 10 minut. Vychlazené mažeme náplní a slepujeme, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme mandlemi.
Krém:
  1. Vše vyšleháme v hladký krém
čokoládová poleva:
  1. Nad vodní lázní zahřejeme a dobře promícháme čokoládu s tukem.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Išlské dortíčky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Makové hvězdičky

Makové hvězdičky


Vytisknout recept
Makové hvězdičky
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 10 minut pečení
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které dáme do lednice na jednu hodinu odpočinout. Poté vyválíme na plát a vykrajujeme hvězdičky. Pečeme na 160°C cca 10 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také  diskuzi na našich FB stránkách: Makové hvězdičky

Přeji krásný adventní čas

Markéta

Sdílet tento recept

Závin ze zakysané smetany

Závin ze zakysané smetany


Vytisknout recept
Závin ze zakysané smetany
Na 4 nohavice
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Pokyny
  1. Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme chvilku v chladu odpočinout.
  2. Mezitím si očistíme a nastrouháme jablka.
  3. Těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme. Na těsto dáme jablka, posypeme skořicí, vanilkový i krupicovým cukrem a zavineme.
  4. Potřeme vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Po upečení pocukrujeme.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Závin ze zakysané smetany

Andrea P.

Sdílet tento recept