
Pečený králík v majonézové marinádě

Doba přípravy | 15 minut |
Doba vaření | 2 hodiny |
Porce |
osoby
|
Suroviny
- 1 ks králíka naporcovaného
Marináda:
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 špetku muškátového oříšku mletého
- 1/2 lžičky kmínu mletého
- 1 lžíci dijonské hořčice
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce čerstvého tymiánu nasekaného
Suroviny
Marináda:
|
![]() |
Pokyny
Nejprve si připravíme marinádu:
- v míse smícháme majonézu, koření, olej a hořčici, přidáme petrželku s tymiánem a promícháme Kousky králíka dáme do mísy, potřeme marinádou, mísu přikryjeme fólií a necháme marinovat nejlépe do druhého dne.
Druhý den - pečení:
- Maso i s marinádou přendáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme pozvolna asi dvě hodiny na 160 °C. Na poslední půlhodinu pekáč odkryjeme a necháme opéct. Jako příloha se hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše a zeleninový salát.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pečený králík v majonézové marinádě
Andrea P.
Sdílet tento recept