Kuře s nádivkou

Kuře s nádivkou
Vytisknout recept
Kuře s nádivkou
Pokyny
  1. Celé kuře důkladně omyjeme a poté osušíme. Okořeníme grilovacím kořením a solí. Dáme do kuřete nádivku. Položíme kuře na vymazaný pekáč máslem. Na vrch kuřete dáme plátky másla, podlijeme vodou. Zbytek nádivky dáme vedle kuřete a pečeme ve vyhřáté troubě pod poklicí. Ke konci poklici odkryjeme a necháme kuře dopéct dozlatova. Pečeme cca 1,5 hodiny, až bude maso krásně měkké.
  2. Do velké mísy dáme nakrájené na kostičky housky, bylinky, česnek, žloutky, koření, hrst nakrájené najemno petrželky a nakonec přimícháme sníh z bílků.
  3. Dobrou chuť! Reny
Sdílet tento recept

Rychlé kuřecí miniřízečky

Rychlé kuřecí miniřízečky



Vytisknout recept


Rychlé kuřecí miniřízečky

maso se musí nechat uležet, ale jinak je příprava rychlá – neobaluje se v trojobalu 😉

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny

Porce
osoby

Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Doba nečinnosti 2 hodiny

Porce
osoby


Pokyny
  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a zalijeme podmáslím. Necháme uležet alespoň 2 hodiny, ale můžeme v dobře uzavřené nádobě nechat i do druhého dne. Maso poté naskládáme na papírovou utěrku, další utěrkou mírně osušíme z vrchu, obalíme v připravené směsi a ihned smažíme z obou stran. Po usmažení vyndáme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk. Jako přílohu jsem zvolila salát z čínského zelí a mrkve a tousty.


Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Rychlé kuřecí miniřízečky

Andrea P.


Sdílet tento recept