Banánová buchta

Banánová buchta


Vytisknout recept
Banánová buchta
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Doba přípravy 15
Doba vaření 25 min
Porce
Suroviny
Poleva:
Pokyny
  1. Do mísy nasypeme cukru, přidáme zakysanou smetanu a vejce a ručním mixérem zamícháme.
  2. Přidáme rozmačkané banány, vanilkový extrakt a opět zamícháme.
  3. Nasypeme mouku, jedlou sodu a sůl naposledy mixérem zamícháme a nakonec přisypeme nasekané vlašské ořechy a ručně promícháme.
  4. Těsto vlijeme na menší vymazány máslem a vysypaný moukou plech a pečeme při teplotě 190°C cca 25 minut.
  5. Po vychladnutí namažeme polevu.
Poleva:
  1. Do malého kastrůlku dáme máslo a necháme, až se rozpustí na ohni. Na dně bude trošičku nahnědé.
  2. Necháme chvilku vychladnout a zamícháme do másla cukr a vanilkový extrakt.
  3. Natřeme na buchtu a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
  4. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánová buchta

Sdílet tento recept

Těstovinový zeleninový salát

Těstovinový zeleninový salát


Vytisknout recept
Těstovinový zeleninový salát
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Doba přípravy 15 min
Porce
Suroviny
Dresink- zvlášť do misky dáme ingredience a důkladně promícháme.
Pokyny
  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky a všechny ingredience smícháme dohromady. Necháme asi tak hodinu vychladnout v lednici.
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Těstovinový zeleninový salát

Sdílet tento recept

Poháry s kakaem

Poháry s kakaem


Vytisknout recept
Poháry s kakaem
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 1 hodina v lednici
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 30 minut
Doba nečinnosti 1 hodina v lednici
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejdříve uvaříme vanilkový pudink podle návodu. Necháme zchladnout, během chladnutí mícháme. Když pudink zchladne, přimícháme oba tvarohy a dosladíme moučkovým cukrem. Vyšleháme a nakonec přidáme kakao. Touto směsí plníme poháry a prokládáme piškoty a ovocem. Necháme v lednici ztuhnout.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Poháry s kakaem

Přeji krásné léto a dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Celozrnné špaldové housky

Celozrnné špaldové housky


Vytisknout recept
Celozrnné špaldové housky
Nejsou moc křupavé, ale nadýchané a vláčné
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Těsto:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15-20 minut
Porce
osoby
Suroviny
Těsto:
Pokyny
  1. Kvásek: Do 100 ml vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr, rozmícháme a necháme vykynout kvásek.
  2. Všechny suroviny i s kváskem smícháme, uhněteme vláčné těsto, které necháme 1-2 hod. (podle teploty kynutí) vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 kousků, dále každý kousek na 3, vyválíme válečky a upleteme copánky – houstičky. Přendáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 20 minut vykynout. Pak potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a dle chuti např. kmínem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 15 – 20 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Celozrnné špaldové housky

Andrea P.

Sdílet tento recept

Pirohy se zelím

Pirohy se zelím


Vytisknout recept
Pirohy se zelím
vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
Těsto:
  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Všechny suroviny i s kváskem smícháme a uhněteme těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakanout.
  2. Poté těsto vyválíme, nakrájíme na kostičky, dáme lžíci vychlazené náplně a přeložíme.
  3. Potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem a pečeme na 170°C dozlatova
Náplň:
  1. Na sádle osmažíme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme najemno nakrájené zelí, přidáme sůl, pepř, kmín a orestujeme. Pod poklicí podusíme asi 10 minut. Zelí musí zůstat tvrdší.
Poznámky k receptu

…vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pirohy se zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem


Vytisknout recept
Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme postupně mouku a sníh z bílků, nakonec olej, vodu a esenci. Upečeme máslem vymazané a moukou vysypané dortové formě. Z mléka a vanilkového prášku uděláme pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a po částech spojíme s vychladnutým pudinkem. Pokud použijeme čerstvé brusinky, podusíme je krátce s troškou vody a cukrem. Opět necháme vychladnout. Můžeme použít brusinky zavařené. Korpus těsta rozdělíme na 2 půlky, pak potřeme krémem, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme ovocem. Toto opakujeme i z vrchní části.
    Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Sdílet tento recept