Pirohy se zelím

Pirohy se zelím


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 2.5]

Vytisknout recept
Pirohy se zelím
vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Doba nečinnosti 1 hodinu
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
Těsto:
  1. Z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru uděláme kvásek, který necháme vykynout. Všechny suroviny i s kváskem smícháme a uhněteme těsto, které necháme hodinu na teplém místě nakanout.
  2. Poté těsto vyválíme, nakrájíme na kostičky, dáme lžíci vychlazené náplně a přeložíme.
  3. Potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem a pečeme na 170°C dozlatova
Náplň:
  1. Na sádle osmažíme cibuli. Když začne hnědnout, přidáme najemno nakrájené zelí, přidáme sůl, pepř, kmín a orestujeme. Pod poklicí podusíme asi 10 minut. Zelí musí zůstat tvrdší.
Poznámky k receptu

…vynikající k boršči, jako předkrm nebo jen tak k pivu či vínu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Pirohy se zelím

Andrea P.

Sdílet tento recept

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem

Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 30 min
Porce
Suroviny
Krám:
Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
Pokyny
  1. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme postupně mouku a sníh z bílků, nakonec olej, vodu a esenci. Upečeme máslem vymazané a moukou vysypané dortové formě. Z mléka a vanilkového prášku uděláme pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Cukr utřeme s máslem a po částech spojíme s vychladnutým pudinkem. Pokud použijeme čerstvé brusinky, podusíme je krátce s troškou vody a cukrem. Opět necháme vychladnout. Můžeme použít brusinky zavařené. Korpus těsta rozdělíme na 2 půlky, pak potřeme krémem, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme ovocem. Toto opakujeme i z vrchní části.
    Piškotový dort s čerstvými brusinky a kompotovaným ovocem
  2. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Piškotový dort s čerstvými brusinkami a kompotovaným ovocem

Sdílet tento recept

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy

Buchta z červené řepy


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 3.5]

Vytisknout recept
Buchta z červené řepy
Buchta z červené řepy
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 90 minut
Porce
Suroviny
Buchta z červené řepy
Pokyny
  1. Řepu omyjeme a vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka.
  2. Oloupeme ji a rozmixujeme s troškou vody na pyré.
  3. Změklé máslo mixérem smícháme s cukrem a vanikovým cukrem do pěny.
  4. Postupně přidáváme do mixéru po jednom vajíčku s troškou mouky smíchanou se skořicí a perníkovým práškem a špetkou soli.
  5. Postup opakujeme až nám nic nezbude.
  6. Ke konci vmícháme pyré z řepy.
  7. Těsto vlijeme do větší formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečeme při 160°C. až se nám těsto nebude lepit na párátko. Přibližně 1,5 hodiny.
  8. Přeji dobrou chuť! ..Reny
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Buchta z červené řepy

Sdílet tento recept

Jogurtovo-citronová bábovka

Jogurtovo-citronová bábovka


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.8]

Vytisknout recept
Jogurtovo-citronová bábovka
Rychlá, dobrá, vláčná
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 50-60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme do pěny cukry, vejce a olej. Přimícháme jogurt, citronovou kůru i šťávu a vyšleháme při nižších otáčkách. Pak zlehka měchačkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a sodou. Těsto nalijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180°C 50-60 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Jogurtovo-citronová bábovka

Andrea P.

Jiný bábovkový recept.

Sdílet tento recept
Rubriky: Nezařazené

Meruňkové kompoty

Meruňkové kompoty

Ostatní meruňkové recepty

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 4.3]

Vytisknout recept
Meruňkové kompoty
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na nálev:
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 30 minut
Porce
osob
Suroviny
Na nálev:
Pokyny
  1. Meruňky umyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a podle velikosti i nakrájíme. Dáme do čistých sklenic, zalijeme nálevem (svaříme 3 l vody + 1 kg cukru) zavíčkujeme vyvařenými víčky a sterilizuji na 70 – 90 °C (dle druhu ovce) asi 10 – 15 minut. Sklenice neobracím dnem vzhůru – nechám je volně vychladit. (z 5 kg meruněk uděláme asi 10-12 velkých kompotů)
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Meruňkové kompoty

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 7 Average: 3.7]

Vytisknout recept
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Zaděláme klasické kynuté těsto, necháme vykynout (1-2 hodiny), vyválíme na plech s pečícím papírem, nasypeme oloupanou nakrájenou rebarboru, posypeme drobenkou a pečeme asi na 170°C asi 30-40 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Crumble se zapečeným ovocem

Crumble se zapečeným ovocem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 2]

Vytisknout recept
Crumble se zapečeným ovocem
Na svačinu nebo na snídani
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Pokyny
  1. Ovoce nakrájíme na malé kousky, promícháme s cukrem a skořicí. Naplníme do zapékacích mističek nebo jedné větší misky.
  2. Rukou vytvoříme drobenku a nasypeme na ovoce.
  3. Zapékáme na 200 °C asi 15-20 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Crumble se zapečeným ovocem

Andrea P.

Sdílet tento recept

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 2 Average: 5]

Vytisknout recept
Banánovo- tvarohový zákusek
Banánovo- tvarohový zákusek
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Banánovo- tvarohový zákusek
Pokyny
Korpus:
  1. Do velké mísy dáme banány a vidličkou rozmělníme na kaši.
  2. Nalijeme olej, přidáme vajíčko, cukr, vanilku a ručně zamícháme měchačkou.
  3. Poté přidáme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl, skořici a důkladně promícháme.
  4. Nalijeme na vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu a pečeme při 180°C cca 40 minut.
Tvarohový krém:
  1. Do mísy dáme tvaroh, cukr, vanilku a metlou důkladně promícháme.
  2. Do horkého mléka přimícháme želatinu a rychle mícháme cca 5 minut, až se želatina rozpustí v tuhou kašičku.
  3. Vlijeme do tvarohového krému a pořádně promícháme.
  4. Nalijeme na vychladlý korpus z banánů a necháme minimálně 3 hodiny v lednici anebo přes noc.
Zdobení:
  1. Nakrájený zákusek pokapeme čokoládovou polevou anebo karamelem.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánovo- tvarohový zákusek

Sdílet tento recept