Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou


Vytisknout recept
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Zaděláme klasické kynuté těsto, necháme vykynout (1-2 hodiny), vyválíme na plech s pečícím papírem, nasypeme oloupanou nakrájenou rebarboru, posypeme drobenkou a pečeme asi na 170°C asi 30-40 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Andrea P.

Sdílet tento recept
 
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.4]

Crumble se zapečeným ovocem

Crumble se zapečeným ovocem


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 0 Average: 0]
Vytisknout recept
Crumble se zapečeným ovocem
Na svačinu nebo na snídani
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Pokyny
  1. Ovoce nakrájíme na malé kousky, promícháme s cukrem a skořicí. Naplníme do zapékacích mističek nebo jedné větší misky.
  2. Rukou vytvoříme drobenku a nasypeme na ovoce.
  3. Zapékáme na 200 °C asi 15-20 minut
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Crumble se zapečeným ovocem

Andrea P.

Sdílet tento recept
 

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek

Banánovo- tvarohový zákusek


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Banánovo- tvarohový zákusek
Banánovo- tvarohový zákusek
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 40 min
Doba nečinnosti 1 hodina
Porce
Suroviny
Tvarohový krém:
Banánovo- tvarohový zákusek
Pokyny
Korpus:
  1. Do velké mísy dáme banány a vidličkou rozmělníme na kaši.
  2. Nalijeme olej, přidáme vajíčko, cukr, vanilku a ručně zamícháme měchačkou.
  3. Poté přidáme mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, sůl, skořici a důkladně promícháme.
  4. Nalijeme na vymazanou a moukou vysypanou dortovou formu a pečeme při 180°C cca 40 minut.
Tvarohový krém:
  1. Do mísy dáme tvaroh, cukr, vanilku a metlou důkladně promícháme.
  2. Do horkého mléka přimícháme želatinu a rychle mícháme cca 5 minut, až se želatina rozpustí v tuhou kašičku.
  3. Vlijeme do tvarohového krému a pořádně promícháme.
  4. Nalijeme na vychladlý korpus z banánů a necháme minimálně 3 hodiny v lednici anebo přes noc.
Zdobení:
  1. Nakrájený zákusek pokapeme čokoládovou polevou anebo karamelem.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Banánovo- tvarohový zákusek

Sdílet tento recept

Rychlé tvarohové šátečky

Rychlé tvarohové šátečky

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 11 Average: 3.5]
Vytisknout recept
Rychlé tvarohové šátečky
Rychlé kynuté koláčky bez kynutí
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 15 minut
Porce
osob
Suroviny
Těsto:
Náplň:
Pokyny
  1. Smícháme všechny suroviny a uhněteme těsto, které se nelepí. Ihned (bez kynutí) vyválíme těsto, rozkrájíme na čtverce, na každý dáme lžičku vyšlehané tvarohové náplně a rohy spojíme do šátečku.
  2. Šátečky naskládáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 160°C dozlatova. Po upečení přendáme na mřížku a pocukrujeme.
Poznámky k receptu

Recept najdete na naší FB stránce, kde se k němu můžete vyjádřit: Rychlé tvarohové šátečky

Sdílet tento recept
 

Kokosový beránek

Kokosový beránek

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 1 Average: 5]
Vytisknout recept
Kokosový beránek
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 60 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do pěny. Přilijeme olej a vlažné mléko a vyšleháme. Přidáme ostatní suroviny a vyšleháme.
  2. Těsto nalijeme do velké formy, kterou předtím vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  3. Pečeme na 160°C asi hodinu. Po vychlazení můžeme polít čokoládovou polevou.
Sdílet tento recept

Máslový bochánek – mazanec

Máslový bochánek – mazanec

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]
Vytisknout recept
Máslový bochánek - mazanec
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Těsto:
Na dokončení:
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Kvásek:
Těsto:
Na dokončení:
Pokyny
  1. Zaděláme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
  2. Přidáme ostatní suroviny a uhněteme hladké těsto, které se nelepí (podle potřeby přidáme mouku nebo naopak vlažné mléko), přikryjeme utěrkou a necháme kynout hodinu a půl.
  3. Z těsta vytvoříme 2 malé bochánky nebo 1 velký, dáme na plech s pečícím papírem a opět necháme, přikryté utěrkou, půl hodiny kynout.
  4. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem, ostrým nožem nařízneme kříž, posypeme mandlovými lupínky a pečeme na 160°C dozlatova asi 30 – 40 minut.
  5. Ihned po vyndání z trouby potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Sdílet tento recept
 

Sušenky z arašídového másla

Sušenky z arašídového másla

Sušenky z arašídového másla

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 3 Average: 3]
Vytisknout recept
Sušenky z arašídového másla
Sušenky z arašídového másla
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Porce
ks
Suroviny
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 12 min
Porce
ks
Suroviny
Sušenky z arašídového másla
Pokyny
  1. Do mísy si nasypeme cukr, přidáme arašídové máslo, vejce a důkladně promícháme vařečkou.
  2. Připravíme si plech vyloženým pečícím papírem. Zahřejem troubu na 180°C.
  3. Z těsta tvoříme malé kuličky a pokládáme na plech. Promáčkneme je vidičkou, aby vznikl vzorek.
    Sušenky z arašídového másla
  4. Pečeme cca 12 mitut.
    Sušenky z arašídového másla
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Sušenky z arašídového másla

Sdílet tento recept

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Mrkvová roláda

Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.8]
Vytisknout recept
Mrkvová roláda
Mrkvová roláda
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Doba přípravy 20 min
Doba vaření 15 min
Porce
Suroviny
Na náplň:
Mrkvová roláda
Pokyny
  1. Ve velké míse mixérem rozmixujeme vejce, přidáme cukr, vanilkovou esenci, všechno mleté koření, kypřicí prášek, sůl, mouku a vše důkladně mixérem zamícháme.
  2. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a ručně zamícháme.
  3. Malý plech si vyložíme buď alobalem anebo pečicím papírem a nalijeme na něj vodorovně těsto. Dáme péct do vyhřáté trouby při 180°C cca 15 minut.
  4. Ještě teplý plát vyklopíme na čistou úterku, opatrně sundáme alobal a v utěrce srulijeme do ruličky a necháme vychladnout.
Připravíme si náplň:
  1. Všechny suroviny, máslo, Philadelphii, moučkový cukr, vanikovou esenci, rozmixujeme mixérem do hladkého krému.
  2. Vychladnutý korpus odrulujeme, potřeme náplní a zase zarulujeme.
  3. Studenou roládu posypeme moučkovým cukrem.
Poznámky k receptu

  

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Mrkvová roláda

Recipe in English for our international fans: CARROT CAKE ROLL

Sdílet tento recept

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Vláčná bábovka se zakysanou smetanou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 5 Average: 3.4]
Vytisknout recept
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Výborný moučník nejen ke kávě.
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 45 min
Porce
více kousků
Suroviny
Vláčná bábovka se zakysanou smetanou
Pokyny
  1. Vejce si vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a zakysanou smetanu a vše promícháme do pěny. Přisypeme mouku s vanilkovým pudinkem a práškem do pečiva. Nakonec přidáme mléko a směs si pečlivě zamícháme.
  2. Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Od těsta si odlijeme 1/3 a do té přidáme kakao. Tmavé těsto rozetřeme přes vrstvu světlého a spirálovými tahy vidličkou obě těsta zlehka promícháme tak, aby vznikl mramorový vzor.
  3. Pečeme cca 40-45 min. v předehřáté troubě při 180°C.
Poznámky k receptu

Přeji dobrou chuť! ..Reny

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na FB: Vláčná bábovka se zakysanou smetanou

Ostatní bábovkové recepty

 

Sdílet tento recept