
křehký štrúdl

Doba přípravy | 20 minut |
Doba vaření | 30 minut péct |
Doba nečinnosti | 20 minut |
Porce |
osob
|
Suroviny
- 350 gramů hladké mouky
- 150 gramů másla hodně změklého
- 50 gramů moučkového cukru
- 1 žloutek
- 1/4 sáčku kypřicího prášku
- 2-3 lžíce mléka
Náplň s jablky
- 2 jablíčka na jednu nohavici
- 2 lžíce cukru na jablíčka
- 3 lžičky mleté skořice
Náplň s mákem
- 200 gramů mletého máku
- 3 lžíce cukru krupice
- 1 lžička mleté skořice
- citrónovou kůru
Na povrch
- 1 vejce rozšlehané na pomazání
- moučkový cukr na posypání
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
|
![]() |
Pokyny
- Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl
Markéta
Ostatní štrúdlové recepty.
Sdílet tento recept