Vejce s cukrem vyšleháme do hladké pěny. Smícháme mletý mák s moučkovým cukrem. Všechny suroviny smícháme. Vylijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Nakonec přidáme švestky.
Pečeme cca 45 minut při 170 - 180 °C. Vyzkoušíme špejlí.
Po vychladnutí vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem. Postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a mléko. Nakonec vmícháme oříšky a čokoládu. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C cca 60 minut, ve střední poloze.
Arónii rozmixujeme nebo semeleme, přidáme skořici, hřebíček a pak už postupujeme dle návodu na obalu přípravku na marmelády. Na 4 kg arónie stačí jen 2 přípravky, protože obsahuje pektin.
Poznámky k receptu
K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Marmeláda z arónie
Všechny suroviny vyšleháme dohromady. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vymažeme tukem a vysypeme moukou), naskládáme ovoce, posypeme drobenkou a pečeme na 170°C asi 30-40 minut.
Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidáme zbylé suroviny a vymícháme v hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Nakonec přidáme ovoce. Já použila meruňky a jahody. Pečeme na 175°C cca 30 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme krájet.
Nejprve vyšleháme v pěnu vejce a cukr. Pak pomalu přidáváme ostatní suroviny. Dáme do dortové formy, vymazané a vysypané. Pečeme na 170°C. Během pečení párkrát propíchneme těsto, aby nám trochu spadlo.
Na náplň:
Vyšleháme tvaroh, jogurt a cukr. Pak přidáme borůvky a nakonec podle návodu přidáme želatinový ztužovač. Já dala jeden a klidně jsem mohla ještě přidat. Tuto směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. Dozdobíme borůvkami.