Marmeláda z arónie

Marmeláda z arónie


Vytisknout recept
Marmeláda z arónie
Marmeláda se dá používat i jako ala brusinky, místo pečeného čaje na přípravu čaje, ale vynikající je na lívanečky nebo do jogurtu a podobně
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20 minut
Porce
Suroviny
Pokyny
  1. Arónii rozmixujeme nebo semeleme, přidáme skořici, hřebíček a pak už postupujeme dle návodu na obalu přípravku na marmelády. Na 4 kg arónie stačí jen 2 přípravky, protože obsahuje pektin.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Marmeláda z arónie

Andrea P.

Sdílet tento recept

Kefírový koláč s ovocem a drobenkou

Kefírový koláč s ovocem a drobenkou


Vytisknout recept
Kefírový koláč s ovocem a drobenkou
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Porce
osob
Suroviny
Drobenka:
Pokyny
  1. Všechny suroviny vyšleháme dohromady. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem (nebo plech vymažeme tukem a vysypeme moukou), naskládáme ovoce, posypeme drobenkou a pečeme na 170°C asi 30-40 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kefírový koláč s ovocem a drobenkou

Andrea P.

Sdílet tento recept

Bublanina s ovocem a smetanou

Ovocná bublanina se smetanou


Vytisknout recept
Bublanina s ovocem a smetanou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct na 175°C
Porce
lidí
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct na 175°C
Porce
lidí
Suroviny
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny. Pak postupně přidáme zbylé suroviny a vymícháme v hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Nakonec přidáme ovoce. Já použila meruňky a jahody. Pečeme na 175°C cca 30 minut. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a můžeme krájet.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách: Bublanina s ovocem a smetanou

Přeji Vám dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Koláč s tvarohem a borůvkami

koláč s tvarohem a borůvkami


Vytisknout recept
Koláč s tvarohem a borůvkami
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Náplň
Doba přípravy 30 minut
Doba vaření 20 minut péct
Porce
osob
Suroviny
Těsto
Náplň
Pokyny
  1. Nejprve vyšleháme v pěnu vejce a cukr. Pak pomalu přidáváme ostatní suroviny. Dáme do dortové formy, vymazané a vysypané. Pečeme na 170°C. Během pečení párkrát propíchneme těsto, aby nám trochu spadlo. Na náplň: Vyšleháme tvaroh, jogurt a cukr. Pak přidáme borůvky a nakonec podle návodu přidáme želatinový ztužovač. Já dala jeden a klidně jsem mohla ještě přidat. Tuto směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice na několik hodin ztuhnout. Dozdobíme borůvkami.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit na našich FB stránkách: Koláč s tvarohem a borůvkami

Přeji dobrou chuť, Markéta

Sdílet tento recept

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou


Vytisknout recept
Muffiny s čokoládou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20-25 minut péct na 180°C
Porce
osoby
Suroviny
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 20-25 minut péct na 180°C
Porce
osoby
Suroviny
Pokyny
  1. Vyšleháme spolu vejce, mléko a máslo. Přidáme smíchané sypké suroviny, do kterých jsme přidali i čokoládové čočky (nebo nasekanou čokoládu). Čokoláda nepůjde ke dnu při pečení. Plníme košíčky směsí a dáme do vyhřáté trouby. Z této dávky bylo deset muffinů. Pečeme při 180°C, 20 - 25 minut.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Muffiny s čokoládou

Nechte si chutnat, Markéta

Sdílet tento recept

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek


Vytisknout recept
Tvarohový beránek
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 60 minut péct
Porce
osob
Pokyny
  1. Máslo s cukrem vyšleháme do světlého krému, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Promícháme. Oddělíme bílky a žloutky, žloutky zašleháme do těsta. Postupně přidáme mouku s kypřícím práškem a šleháme, dokud nezískáme hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 180°C cca 50 - 60 minut. Polila jsem ještě čokoládou a beránka posypala mandlemi a kokosem. Tato dávka je na formu o objemu 2 litry.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Tvarohový beránek

 

Přeji dobrou chuť a krásné Velikonoce, Markéta

Sdílet tento recept

Bábovka s kakaem


Vytisknout recept
Bábovka s kakaem
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 35-40 minut
Porce
osob
Suroviny
Pokyny
  1. Všechny ingredience, kromě kakaa vyšleháme v hladké těsto. Dvě třetiny nalijeme do vymazané a vysypané formy a do jedné třetiny vmícháme lžíci kakaa. Poté lehce promícháme do bílého těsta. Pečeme na 180°C 35 - 40 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je již bábovka upečená. Nechte si chutnat, Markéta mladší
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Bábovka s kakaem.

Dobrou chuť,

Ostatní bábovkové recepty.

Sdílet tento recept

Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept