Křehký štrúdl

křehký štrúdl


Vytisknout recept
Křehký štrúdl
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30 minut péct
Doba nečinnosti 20 minut
Porce
osob
Suroviny
Náplň s jablky
Náplň s mákem
Na povrch
Pokyny
  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme krásné vláčné těsto. Necháme dvacet minut odpočinout v lednici. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na pomoučeném vále, naplníme jablky, nebo mákem (tvarohem, ovocem, atd.). Zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 170°C cca 20 - 30 minut v horní části trouby. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Tento štrúdl je opravdu krásně křehký. Dobrou chuť
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit také v diskuzi na našich FB stránkách: Křehký štrúdl

Markéta

Ostatní štrúdlové recepty.

Sdílet tento recept
Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 4 Average: 4.3]

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou


Dáte receptu 5 hvězdiček?
[Celkem: 7 Average: 3.7]
Vytisknout recept
Kynutý rebarborový koláč s drobenkou
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření 30-40 minut
Doba nečinnosti 1-2 hodiny
Porce
osob
Suroviny
Dále:
Pokyny
  1. Zaděláme klasické kynuté těsto, necháme vykynout (1-2 hodiny), vyválíme na plech s pečícím papírem, nasypeme oloupanou nakrájenou rebarboru, posypeme drobenkou a pečeme asi na 170°C asi 30-40 min.
Poznámky k receptu

K tomuto receptu se můžete vyjádřit v diskuzi na našich FB stránkách: Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Andrea P.

Sdílet tento recept